Anasayfa / Beyaz Eşya / Buzdolabı Temizlik ve Bakım Hakkında Püf Noktaları

Buzdolabı Temizlik ve Bakım Hakkında Püf Noktaları

Buzdolabı Temizlik ve Bakım Hakkında Püf Noktaları

Buzdolabı kullanıcıları için bugün temizlik ve bakım hakkında püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Buzdolapları hayatımızda vazgeçilmez bir yer tutmaktadır. Buzdolaplarının temizlik ve bakımı sağlık açısından ve uzun ömürlü olması açısından bakım ve temizliğine dikkat edilmelidir.

Temizlik ve Bakım Püf Noktaları

  • Temizlik için gaz, benzin ve benzeri maddeleri kesinlikle kullanmayınız.
  • Temizleme işlemine başlamadan önce ürünün fişini çekmenizi tavsiye ederiz.
  • Temizleme işi için asla keskin aşındırıcı aletler, sabun, ev temizlik maddeleri, deterjan ya da cila gibi maddeleri kullanmayınız.
  • Buzdolabınızın içini temizlerken ılık su ile siliniz ve daha sonra iyice kurulayınız.
  • Bir çay kaşığı sodyum bikarbonatın yarım litre suda çözünmesi ile elde edilen bir çözeltide ıslatıldıktan sonra iyice sıkılmış bir bezle dolabın içini siliniz ve sonra kurulayınız.
  • Lamba muhafazasına ve diğer elektrikli kısımlara su girmemesine dikkat ediniz.
  • Buzdolabınız uzunca bir süre kullanılmayacaksa, elektrik bağlantısını kesiniz, içindeki tüm yiyecekleri çıkarınız, temizleyiniz ve kapısını aralık bırakınız.
  • Kapı sızdırmazlık contalarının temizliğini ve üzerlerinde partiküller olmadığını düzenli şekilde kontrol ediniz.
  • Kapı raflarını çıkarmak için üzerindekilerin tümünü alınız ve basitçe yukarı doğru kaldırarak tabandan çıkarınız.
  • Buzdolaplarımızın üretiminde kokuya sebebiyet verecek hiçbir madde kullanılmamaktadır. Ancak uygun olmayan besin saklama koşulları ve buzdolabı iç yüzeyinin gerektiği şekilde temizlenmemesine bağlı olarak koku sorunu ortaya çıkabilir.
  • Bu sorunu önlemek için dikkat edilecek noktalar şu şekildedir:
  • Ürünlerin temiz tutulması önemlidir. Bunun için 15 günde bir buzdolapları karbonatlı su ile temizlenmelidir. (Deterjan veya sabun kesinlikle kullanılmamalıdır.) Yemek artıkları vb. lekeler kokuya sebep olabilir.
  • Yiyeceklerin kapalı kaplarda saklanması gerekmektedir. Ağzı açık saklanan gıdalardan yayılan mikroorganizmalar kötü kokuya sebep olabilir.
  • Saklama süresi dolan ve bozulan gıdaların, buzdolabında kesinlikle tutulmaması gerekmektedir.
  • Buzdolabınızda kullanma koşuluna bağlı olarak koku sorunu oluşması durumunda bu uygulamayı yapabilirsiniz:
  • Çay bilinen en iyi koku alıcılarından biridir. Çayda bulunan Catechin maddesinin molekülündeki açık hidroksil (OH) uçları, koku veren uçucu organikleri tutarak kötü kokuları temizlemiş olur.
  • Demlemiş olduğunuz çay posasını ağzı açık bir kap içinde akşamdan buzdolabının içine yerleştiriniz ve en geç 12 saat sonra alınız. Çay posasını buzdolabı içinde 12 saatten fazla tutarsanız, kokuya sebep olan organizmaları bünyesinde toplayacağı için kokunun kaynağı haline gelebilir, mutlaka atılmalıdır.

Hakkında Usta

Bir Göz Atın

Arçelik DGK 26 KB Kombi Arıza Kodları

Arçelik DGK 26 KB Kombi Arıza Kodları ve çözümlerini makalemizde bulabilirsiniz. E01 Arızası: Gaz beslemesi-blokaj …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çağrı Merkezi