Anasayfa / Beyaz Eşya / Derin Dondurucu

Derin Dondurucu

Derin Dondurucu Eski tip derin dondurucu sistemlerinde genellikle modern buzdolabı sistemlerindeki gibi buharlaşma üzerine kurulu bir soğutma sistemi uygulanmakla beraber iç yüzeyi kaplayan kanallardan geçen gaz öncelikle kendi iç yüzeyi daha sonra içerideki malzemelerin ve havanın soğutmasını yapar. Buna göre dolaşan havanın kendi içerisinde dönmesi bir zaman sonra havadaki nemin yoğunlaşmasıyla karlanmaya sebep olur.

Derin Dondurucu

Bu durum eski sistem derin dondurucu bölmesi olan buzdolapları için buharlaşmanın yanında buz veya kar sıvılaşmasının da aktif olarak soğutma işlemine katkıda bulunduğunu göstermektedir. No frost özelliğe sahip olan dondurucu bölümlerinde ise buharlaşma yardımıyla yapılan soğutmanın niteliği ve gücü artırılarak daha fazla sıcaklık çekimi yapılmaktadır. Bu yüzden buzdolabı kapaklarını açtığımızda alt bölümden gelen gaz görüntüsü ve hissi az olmakla beraber dondurucu bölümü genellikle daha fazla kapak korumasına sahiptir. Bu kapak özellikle üstüste açılmalarda zorlama yapar ve kapak açıldığında içerideki gaz dolaşımını çok rahat bir şekilde görebiliriz.

derin dondurucu

Derin Dondurcumu yoksa No-Frost buzdolabımı ?

Beyaz eşya mağzalarına gittiğinizde karşımıza çıkan iki ana özellik. Derin dondurcu ve No-Frost özelliklerine sahip buzdolapları karşımıza çıkıyor. Peki nedir bunlar google amcaya soruyoruz aldığım sonuçların özetleri

Derin Donducu ve No-Frost Nedir ?

Derin Dondurucu: Buzluk kısmının -20 ile -25 dereceye kadar soğuyabilmesidir. Bu sayede gıdalar 1 yıla kadar bozulmadan saklanabiliyor. No-Frost: Buzdolabının gövdesinde kar-buz oluşturmadan, kuru havayla soğutmasıdır. Buzluk kısmı -20, -25 dereceye kadar soğutabildiği için derindondurucu özelliği de taşırlar. No-Frost buzdolabı, gıdalarınızı daha homojen, daha hızlı soğutur ve nemi dışarı attığı içinde çok daha uzun süre taze tutar.

Bir buzdolabı üreticisi firmanın nofrost için yazdıkları

Yiyecekler daha iyi durumda, besin değerlerini kaybetmeden ve renkleri bozulmadan saklanırlar.Yiyecekler birbirine yapışmadığından bir dilim ekmeği alabilir ya da bezelyelerin ayrı ayrı dökülmesini sağlayabilirsiniz. Üzerlerinde buz oluşmadığından yiyecekler daha kolay tanınır ve paketlerin üzeri daha rahat okunur. Kabin içindeki saklama alanında buz birikmesi olmaz. Bu durum, yiyeceklerin tazeliğini olumsuz yönde etkiler. Geleneksel buz çözdürmeli modeller, düzenli olarak karlanan dolabın buzlarının çözdürülmesini gerektirir. No frost model bir buzdolabında ise buz birikmesi olmayacağından kullanıcılar, artık buzdolaplarının buzlarını çözdürmekle uğraşmazlar.

Hakkında admin

Bir Göz Atın

Çamaşır Makinesi Boşaltma Hortumu Ayarlanması

Boşaltma hortumu yerine prensibi çamaşır makineleri, hemen hemen tüm modeller için aynıdır. Erişmek için değiştirmek …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çağrı Merkezi