Bunn Kahve Makinesi Sorun Giderme Bir fincan kahve yerine sadece buhar veya su aldığınızda Bunn kahve makinenizdeki öngörülemeyen sorunlardan daha sinir bozucu bir şey yoktur. Oldukça sık, tek yönlü valf tıkanırsa kahve makineleri çalışmayı durdurur, ancak onlarca başka olası sorun da vardır.
Bunn Kahve Makinesi Sorun Giderme
Neyse ki, kahve makinesi tamiri tipik olarak ilgili tecrübesi olmayanlar için bile karmaşık bir iş değildir. Aşağıdaki tablolardaki sorun giderme ipuçlarını deneyin ve kendiniz görün!
Bunn Kahve Makinesi Üstten Su Sızıntısı
Tutamağın doğru yerleştirildiğinden emin olun. Kontrol edin ve tercihen saat 5 pozisyonuna çevirin. Kahve makinenizin alt kısmını temizleyin ve lastik contanın üzerinde toprak veya pislik olmadığından emin olun.
Filtre sepetini kahve ile fazla doldurmayın. Optimum miktarda kahve varsa ve hala sızıntı yapıyorsa, grup kafası contasını ve filtre sepetinin üstündeki contayı kontrol edin: hasar görmüş veya yıpranmış olabilirler.
Bunn Kahve Makinesi Çalışmıyor ?
Birkaç nedeni var:
- Arızalı veya hasar görmüş motor
- Tıkalı veya tıkalı pompa
- Hasarlı değirmeni
- Hatalı basınç pompası
- Arızalı veya hasar görmüş sıcaklık sensörü
- Demleme ünitesindeki sorunlar
Ayrıca, yanmış sigorta veya kaynaştırıcı sensörü nedeniyle makinenizin çalışması durmuş olabilir. Su beslemesini ve memesini tıkanmalara karşı kontrol etmeniz önerilir.
Kahve makinesi çalışmayabilir çünkü kaynaştırıcı sensörü veya sigorta yanmıştır. Tıkalı bir ağızlık olarak filtrenin cihazın yanlış çalışmasına veya arızalanmasına neden olabileceği için su kaynağının nasıl çalıştığını kontrol etmeye değer.
Bunn VPR VPS Kahve Makinesi Sorun giderme
SORUN | ARIZA | ÇÖZÜM |
---|---|---|
Su sıcak değil | 1. Limit Termostat veya Termal Kesim DİKKAT – Limit termostat / termal kesmeyi ortadan kaldırmayın veya atlamayın. Sadece BOM değiştirme parçasını kullanın. | Test prosedürleri için Termostat veya Termal Kesme Sınırı. |
2. Kontrol Termostatı | Test prosedürleri için Kontrol Termostatı. | |
3. Tank Isıtıcı | Test prosedürleri için Tank Isıtıcı. | |
Tükürme veya aşırı buharlama | 1. Kireç Oluşumu DİKKAT – Yerel su koşullarına bağlı olarak depo ve depo bileşenleri düzenli olarak teslim edilmelidir. Paslanmaz Çelik yüzeylerde aşırı mineral birikmesi, ciddi sızıntılara yol açan aşındırıcı reaksiyonlara neden olabilir. | Tank grubunu aşırı kireç tortusu açısından inceleyin.Gerektiği gibi bırakın. |
2. Kontrol Termostatı | Test prosedürleri için Kontrol Termostatı. | |
Püskürtme kafasından damlayan | 1. Kireç Oluşumu DİKKAT – Yerel su koşullarına bağlı olarak depo ve depo bileşenleri düzenli olarak teslim edilmelidir. Paslanmaz çelik yüzeylerde aşırı mineral birikmesi, ciddi sızıntılara neden olacak şekilde aşındırıcı reaksiyonlara neden olabilir. | Tank grubunu aşırı kireç tortusu açısından inceleyin.Gerektiği gibi bırakın. |
1. Dağıtıcı | Demleme işlemine başlamadan önce vericinin tamamen boş olması gerekir. | |
İçecek taşma dispenseri | 1. Filtre Türü | BUNN® kâğıt filtrelerin uygun şekilde çıkarılması için kullanılması gerekir. |
Zayıf içecek | 2. Kahve Öğütme | Düzgün bir çekiş için ince veya damlama maddesi kullanılmalıdır. |
3. Püskürtme Başlığı | Düzgün ekstraksiyon için altı delikli paslanmaz çelik püskürtme kafası kullanılmalıdır. | |
4. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. | |
5. Su Sıcaklığı | Püskürtme kafasının altındaki boş bir dağıtıcıya boş bir huni yerleştirin. Bir sürahi musluk suyu dökün ve derhal bir termometre ile su tabanının altındaki sıcaklığı kontrol edin. Okuma 195 ° F’den az olmamalıdır. Su sıcaklığını arttırmak için kontrol termostatını ayarlayın. Gerekirse değiştirin. | |
Kuru kahve çekirdeği hunide kalır | 1. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. |
Brewer olağan dışı sesler çıkarıyor | 1. Tank Isıtıcı | Depo ısıtıcıdaki kireci çıkarın ve temizleyin. |
Soğuk içecek servis sıcaklığı | 1. ON / OFF Isıtıcı Anahtarı | Test prosedürleri için ON / OFF Isıtıcı Anahtarı. |
2. Isıtıcı Element (ler) | Test prosedürleri için Isıtıcı Element (ler). |
Bunn Smart Wave Kahve Makinesi Sorun Giderme
LED FLAŞ | GÖRÜNTÜLE | AÇIKLAMA | |
---|---|---|---|
1 | ER 1 | SICAKLIK SENSÖRÜ KISA | |
2 | ER 2 | TEMP SENSÖRÜ AÇIK | |
3 | ER 3 | ISITMA ÇOK UZUN | |
4 | ER 4 | ÇOK DOLDURMAK | |
5 | ER 5 | YÜKSEK TANK DÜZEYİ İLE SIKIŞTIRMA | |
6 | ER 6 | KONTROL “ETKİNLİK AÇIK / KAPALI SWITCh | |
7 | ER 7 | “Ekmek A7LARGE” ANAHTARI KONTROL EDİN | |
8 | ER 8 | KONTROL “BREW B7LARGE” ANAHTARI | |
Uygulanamaz | ER 9 | “HIDDEN” SWITCH KONTROL EDİN |
Bunn TEKLİ SERVE POD BREWER Kahve Makinesi Sorun Giderme
SORUN | ÖNERİLER |
---|---|
Brew Button Kırmızı Yanıp Sönüyor | • Dahili sıcak su tankı su ile doldurulmalıdır. |
Brew Button Kırmızıdır | • Makineniz demleniyor. Demleme işlemini durdurmak için Demleme Düğmesine tekrar basın. |
Gösterge ışığı yeşil | • Su sıcak ve demlenmeye hazır. |
Gösterge ışığı kırmızı | • Su ısıtıyor. |
Gösterge Işığı Kırmızı Yanıp Sönüyor | • Brew Düğmesine basıldı ancak su ısındı. Gösterge ışığının yeşile dönmesini bekleyin ve Brew Düğmesine tekrar basın. |
Gösterge Işığı Yeşil Yanıp Sönüyor | • Su ekle. NOT: Brew Düğmesine basmadan önce, bir kabın Batarya Çekmecesinin altındaki Damlama Tepsisine yerleştirildiğinden emin olun. |
• Damıtılmış su gibi düşük mineral içerikli su kullanılırsa, sensörler suyu algılamayabilir. Suyu Pour-ln Bowl’dan tahliye etmek için demleyiciyi uçlandırın ve daha yüksek mineral içeriğine sahip musluk suyu, içme suyu veya şişelenmiş su ekleyin. | |
Gösterge Işığı Kırmızı ve Yeşil Yanıp Sönüyor | • Bölme Çekmecesi tam olarak yerleştirilmemiş. Yerine kilitlemek için Bölme Çekmecesine basın. |
Nabız Düğmesi Kırmızı | • Nabız seçeneği etkin. Devre dışı bırakmak için Darbe Düğmesine tekrar basın. |
Brewer açılmıyor | • Brewer’ın çalışan bir prize takılı olduğundan emin olun. |
• Demlenmeye başlamak için Brew Düğmesine basın (Brew Düğmesi yanacaktır). | |
Kahve / çay demlemiyor | • Brewer’ın çalışan bir prize takılı olduğundan emin olun. |
• Brewer’un suyla dolu olduğundan emin olun. Demlenmeye başlamak için sıcak su deposunun doldurulması gerekir (gösterge ışığı yeşil renkte yanıp sönecektir). | |
• Pod Çekmecesinin tam olarak yerleştirildiğinden emin olun (tamamen yerleştirilmemişse gösterge ışığı sırayla kırmızı ve yeşil renkte yanıp söner). | |
• Gösterge ışığı kırmızı renkte yanıp sönüyorsa. bira yaklaşık 2 dakika içinde uygun demleme sıcaklığına kadar su ısıtıyor. Işık yeşil olduğunda, Brew Düğmesine basın. | |
• Demlenmeye başlamak için Brew Düğmesine basın (Brew Düğmesi yanacaktır). | |
Demlemek için çok uzun sürüyor | • Bira makinenizde mineral birikintileri olabilir. Derin Temizliğe Bakın |
ve Püskürtme Başlığının Temizlenmesi | |
Brewer sadece su kaynatıyor | • Bir bölmenin Bölme Çekmecesinde olduğundan emin olun. |
Su hızı demleme sırasında değişir | • Puls Demleme Düğmesine basıldı. Demleme sırasında, su akışı uygun şekilde dik çaylara veya daha kuvvetli kahvelere göre değişir. |
Püskürtme kafasının etrafında su sızıyor | • Püskürtme başlığı tıkalı, gevşek olabilir veya conta zarar görebilir. Lütfen Püskürtme Başlığını Temizleme bölümüne bakın. Püskürtme Başlığı / Contasının Takılması ve Püskürtme Başlığı Contasının İncelenmesi |
Pod Tutucu biradan çıkmaz | • Bölme Çekmecesindeki bölme, çekmecenin kolay kaymadığı bir noktaya kadar şişebilir.Basıncın düşmesi için 10 dakika bekleyin ve Pod Drawer ürününü dikkatlice çıkarmayı deneyin. |
Etrafında su sızıyor. Pod Çekmecesi | • Bölmenin Bölme Bölmesi boşluğuna tamamen oturduğundan emin olun. |
Kapalı tadı tespit edilir | • Temel Temizlik ve Derin Temizlik Yapma |
• Her bir demleme işleminden sonra kullanılmış kabukları muhafaza çekmecesinden çıkarın.Kullanılmış bölmeleri bölmenin çekmecesinde uzun süre bırakmayın. |
Bunn OL Kahve Makinesi Sorun Giderme
Sorun | Çözüm | |
---|---|---|
Ekipman çalışmayacak. | (A) Demleyiciyi güç kaynağına bağlayın. | |
(B) Terminal bloğunda doğru voltaj olup olmadığını kontrol edin. | ||
(C) Devre kesiciyi / sigortayı kontrol edin. | ||
Demleme döngüsü başlamaz. | Sıhhi tesisat ve kapatma vanalarını kontrol edin. | |
(A) Akış okunun yönü bira makinesine doğru bakmalıdır. | ||
(B) Süzgeci çıkarın ve tıkanmaları kontrol edin. Temizle veya değiştirin. | ||
Test prosedürleri için Servis Su Seviyesi Şalteri ve Taşma Güvenlik Şalteri bölümüne bakın. | ||
Demleme döngüsü başlamayacak, (devam) | Test prosedürleri için Servis Açık / Kapalı Brew Station Isıtıcı Anahtarına bakın. | |
Test prosedürleri için Servis Başlatma Anahtarı’na bakın. | ||
Test prosedürleri için Servis Rölesi’ne bakın. | ||
Test prosedürleri için Servis Solenoid Valfına bakın. | ||
Su sürekli olarak doldurma kabına akar (On / Off brew istasyonu ısıtma şalteri ‘OFF *). | Test prosedürleri için Servis Solenoid Valfına bakın. | |
Su sürekli olarak doldurma kabına akar (On / Off brew istasyonu ısıtma şalteri “ON *). | Test prosedürleri için Servis Başlatma Anahtarı’na bakın. | |
Su sıcak değil. |
| Test prosedürleri için Servis Limit Termostatına bakın. |
Test prosedürleri için Servis Kontrol Termostatına bakın. | ||
Test prosedürleri için Servis Tankı Isıtıcısına bakın. | ||
Sürahi ısıtıcısı sıcak değildir. | (A) Isıtıcı Anahtarları, ısıtıcının çalışması için AÇIK konumda olmalıdır. | |
(B) Test prosedürleri için Servis Isıtıcı Anahtarlarına bakın. | ||
Test prosedürleri için Servis Isıtıcılarına bakın. | ||
Püskürtme kafasından tükürme veya olağandışı buharlanma. | Test prosedürleri için Servis Kontrol Termostatına bakın. | |
| Tank grubunu aşırı kireç tortusu açısından inceleyin. Gerektiği gibi bırakın. | |
Isıtıcı plakalar çok sıcak, solenoid bobinli sigara veya tanktaki su aşırı derecede ısınır. | ||
Dekantörde tutarsız içecek seviyesi. | Demleme suyu işletme basıncını kontrol edin. 20 ile 90 psi arasında olmalıdır. | |
Su püskürtme kafasından serbestçe akmalı ve sonra aniden durmalıdır. Brewer, önden arkaya doğru sifon ile aynı seviyede olmalıdır. | ||
Püskürtme kafasından damlıyor. | Su püskürtme kafasından serbestçe akmalı ve sonra aniden durmalıdır. Brewer, önden arkaya doğru sifon ile aynı seviyede olmalıdır. | |
Test prosedürleri için Servis Solenoid Valfına bakın. | ||
İçecek taşan sürahi. | Demleme döngüsü sadece huninin altında boş bir sürahi ile başlatılmalıdır. | |
Zayıf içecek | Düzgün çıkarma için BUNN® kağıt filtreler kullanılmalıdır. | |
Düzgün ekstraksiyon için yeterli miktarda ince veya damla öğütülmüş kahve kullanılmalıdır. | ||
BOM püskürtme kafası huni içerisindeki çekilmiş kahve yatağını doğru şekilde ıslatmak için kullanılmalıdır. | ||
BUNN kağıt filtre hunide ortalanmalı ve kahve yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. | ||
Püskürtme kafasının altındaki ısıtıcıdaki boş bir sürahinin üzerine bir huni yerleştirin. Açma / Kapama demleme istasyonu ısıtıcı anahtarını üst konuma yerleştirin, çalıştırma düğmesine basın ve doğru bir termometre ile püskürtme tabancasının hemen altındaki su sıcaklığını kontrol edin. Değer 195 ° F’den düşük olmamalıdır. Su sıcaklığını artırmak için kontrol termostatını hafifçe saat yönünde ayarlayın. | ||
Brewer alışılmadık sesler çıkarıyor. | Solenoid valfin tepesindeki somun sıkı olmalı veya çalışma sırasında titreyecektir. | |
Sıhhi tesisat hatları tezgahın üstüne dayanmamalıdır. | ||
(A) Bira üreticisi soğuk su hattına bağlanmalıdır. |
Bunn BTX B Kahve Makinesi Sorun Giderme
Sorun | Öneriler |
---|---|
Kahve çıkmıyor | • İlk kurulum gerekli. |
• Kapağın kapalı olduğundan emin olun. | |
• Fazla mesai sırasında buharlaşma meydana gelebilir – rezervuarın yeniden doldurulması gerekebilir. | |
• Demlemeye başlamak için en az 4 bardak (20 oz) gerekir. | |
• Püskürtme kafası deliklerini kontrol edin, gerekirse temizleyin. | |
Demlendi sadece kısmi sürahi | • Fazla mesai sırasında buharlaşma meydana gelebilir – rezervuarın yeniden doldurulması gerekebilir. |
• Bir miktar su her zaman kahve çekirdekleri ve filtre tarafından emilir. Su girişini buna göre ayarlamanız gerekebilir. | |
Huni taşıyor | • BUNN kağıt filtreleri kullanın. |
• Püskürtme başlığı eksik. | |
• Kafeinsiz, ince öğütülmüş kahve veya yumuşatılmış su kullanılır. Doğru püskürtme kafası veya kağıt filtreleri sipariş etmek için altına bakın. | |
Kahve soğuk | • Demliği takın ve demleme tarafındaki tatil anahtarını açın. Suyun uygun sıcaklığa gelmesi için 15 dakika bekleyin. |
Kahve sıcak kalmıyor | • Isıtıcı şalter “açık” konumda olmalıdır. (BX, GRX, NHBX) |
• Isıl sürahili bir BTX kullanıyorsanız, ön ısıtma, kahvenizin sıcak kalacağı süreyi artırır. | |
Gürültülü gürültü | • Su ısınırken normaldir. |
• Suçlama zamanı olabilir. | |
Kapak kapatılmadan önce su akışı başlar | • Kapağın tamamen açık olduğundan emin olun. |
• Brewer uzun süre üst tepside su tutacak şekilde tasarlanmamıştır. | |
• Sallanan kolun yerine oturduğundan ve lastik durdurucu alanın iyice temizlendiğinden emin olmak için üst kapağı çıkarın. | |
Delme aracı tamamen geçmiyor | • Sınırlayıcı talimatlara bakın (3. adım) |
Brewer sızıntıları | • Onarım bilgileri için www.bunn.com, Home Coffee Brewers adresine gidin veya 800-352-2866 numaralı telefonu arayın. |
Bunn CDBCF Airpot Kahve Makinesi Sorun Giderme
FLAŞ | SEBEB | KONTROL |
---|---|---|
1 | Kuru Fiş – Arıza – Sıcaklığın ardından 10 dakika kuru sıcaklık probu kılıfı | Su basıncı |
Sıcaklık probu kablolaması | ||
Rll valf kablolama, fonksiyon ve süzgeç | ||
Tank ve devre kartı arasında yeşil tel | ||
2 | Düşük Tank Seviyesi Arızası – Dolum vanasına enerji verildikten sonra 7 dakika boyunca seviye probu kuru | Su basıncı Seviye probu kablosu Sıcaklık probu kablosu Rll supabı kablolaması, fonksiyonu ve süzgeç |
3 | Düşük Su Sıcaklığı Hatası – Depodaki sensör 30 dakika veya daha uzun süre ısı istiyor | Tank ısıtıcı kablolaması ve işlevi Sıcaklık probu kablolaması |
4 | Tank Sensörü Anlaşmazlığı – Seviye probu suyu algılar, ancak kuru geçmeli prob | Sıcaklık probu kablosu Seviye probu kablosu |
Tank ve devre kartı arasında yeşil tel | ||
5 | Sıcaklık Sensörü Aralık Dışı – Yüksek | Sensör devre kartına bağlı değil |
6 | Sıcaklık Sensörü Aralık Dışı – Düşük | Sensör kabloları birlikte kısa devre veya şasiye |
Bunn HG Kahve Makinesi Sorun Giderme
SORUN | ÖNERİLER |
---|---|
Brewer açılmıyor | • Brewer’ın çalışan bir prize takılı olduğundan emin olun. |
• Demlenmeye başlamak için Açma / Kapama düğmesine basın (kırmızı ışık yanacaktır). | |
Kahve demlemiyor | • Brewer’ın çalışan bir prize takılı olduğundan emin olun. |
• Brewer’un suyla dolu olduğundan emin olun. Demlemeye başlamak için en az 4 bardak (20 oz) gerekir. | |
• Bira saatinin ayarlandığından emin olun. | |
• Demlenmeye başlamak için Açma / Kapama düğmesine basın (kırmızı ışık yanacaktır). | |
• Otomatik Başlatma zamanının doğru programlanıp programlanmadığını kontrol edin. | |
Brew zamanı normalden daha uzun | • Püskürtme kafası deliklerinde döküntü olup olmadığını kontrol edin. Püskürtme kafasını temizleyin ve derin temizlik yapın. |
Demleme hunisi taşmaları | • Filtre sepetinin doğru yerleştirildiğinden emin olun. |
• BUNN kağıt filtreleri kullanın – taşmaları önlemek için daha uzundurlar. | |
• Püskürtme kafasının yerinde olduğundan emin olun. | |
• Taşma devam ederse, akış kısıtlayıcı püskürtme kafası için BUNN ile irtibat kurun. | |
Isıtıcı plaka pişirme aşamasından sonra açık kalır | • Isıtıcı plaka 2 saat sonra otomatik olarak kapanır. Manuel olarak kapatmak için, Açma / Kapama düğmesine basın (kırmızı ışık sönecektir). |
programlanmış | • AM / PM’nin doğru seçildiğinden emin olun. |
Otomatik Başlat işe yaramadı | • Yaz Saati Uygulaması için yeniden programlayın veya gerekirse elektrik kesintisi. |
• Otomatik Başlat düğmesinin yandığından emin olun. | |
Dijital ekran zaman ve ‘CLE’ arasında yanıp sönüyor | • Derin temizlik yapın. |
Patlayan gürültü | • Su ısınırken normaldir. |
• Demlendikten hemen sonra temiz suya dökülürseniz meydana gelir. | |
• Isıtıcı hala bir önceki demlemeden hala açıkken birime taze su dökülürse ortaya çıkar. |
Bunn CWT 15-APS Kahve Makinesi Sorun Giderme
SORUN | ARIZA | ÇÖZÜM |
---|---|---|
Brew döngüsü başlamaz | 1. ON / LOWER Düğmesi kapalı. | Anahtarı açın. |
2. güç yok | (A) Ana güç düğmesini açın. | |
(B) Güç kablosunun prize sıkıca takıldığından emin olun. | ||
(C) Devre kesicileri veya sigortaları kontrol edin. | ||
3. Su yok | (A) Biraya giden su hatları ve vanalar açık olmalıdır. | |
(B) Tıkalı su filtresini kontrol edin | ||
Su sıcak değil | 1. Isıtıcı anahtarı kapalı. | Anahtarı açmak |
Tutarsız içecek seviyesi | 1. Kireç Oluşumu | (A) Sınırlandırıcı yay kullanın. |
(B) Püskürtme kafasını temizleyin. | ||
2. Su Basıncı dalgalanıyor. | Bir basınç regülatörünü monte edin. | |
Tutarlı bir şekilde düşük ya da yüksek sinir seviyesi. | 1. Zamanlayıcı ayarı. | Zamanlayıcıyı ayarlayın. |
Tükürme veya aşırı buharlama | 1. Kireç Oluşumu | (A) Sınırlandırıcı yay kullanın. |
(B) Püskürtme kafasını temizleyin. | ||
Püskürtme kafasından damlayan | 1. Sifon Sistemi | Düzgün sifon yapabilmek için, demirin önünde düz veya biraz daha alçak olması gerekir. |
ON / LOWER Düğmesi açıldığında demleme işlemi başlar. | TWINS üzerindeki yardımcı demirin çalıştırma düğmesi yanlışlıkla devreye sokulur. | Nesneleri demleyiciden uzaklaştırın. |
Zayıf içecek | 1. Filtre Türü | BUNN® kâğıt filtrelerin uygun şekilde çıkarılması için kullanılması gerekir. |
2. Kahve Öğütme | Düzgün bir çekiş için ince veya damlama maddesi kullanılmalıdır. | |
3. Püskürtme Başlığı | Düzgün çıkarma için temiz bir püskürtme kafası kullanılmalıdır. | |
4. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. | |
5. Su Sıcaklığı | Püskürtme kafasının altındaki boş bir dağıtıcıya boş bir tünel yerleştirin. Başlangıç demiri çevrimi yapın ve püskürtme tabancasının hemen altındaki su sıcaklığını bir thereter ile kontrol edin. Okuma, 195 ° F’den (76 ° C) düşük olmamalıdır. Su sıcaklığını arttırmak için kontrol termostatını ayarlayın.Gerekirse değiştirin. | |
Kuru kahve çekirdeği hunide kalır | 1. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. |
2. Püskürtme Başlığı | Düzgün çıkarma için temiz bir püskürtme kafası kullanılmalıdır. |
Bunn CW-APS Kahve Makinesi Sorun Giderme
SORUN | ARIZA | ÇÖZÜM |
---|---|---|
Demleme döngüsü başlamaz | 1. Su yok | Demlemek için su hatları ve valfler açık olmalıdır. |
2.Bir Bira için Doğru Voltaj Gerilimini Doğrulama | (A1) İki telli 120 voltluk demirin üzerindeki siyah ve beyaz terminallerde klemens bloğunun 120 volt olup olmadığını kontrol edin. | |
(A2) Terminal bloğunu kırmızı ve beyaz terminallerde 120 volt ve siyah ve beyaz terminallerde üç telli 120/240 volt biralarda kontrol edin. | ||
(A3) Kırmızı ve siyah terminallerde ‘B Serisi’ biralarda 200 volt veya ‘A Serisi’ biralarda 240 volt terminal bloğunu kontrol edin. | ||
(A4) Beyaz ve siyah terminallerdeki ‘B Serisi’ biralarda 100 volt terminal bloğunu kontrol edin. | ||
(B) Devre kesicileri veya sigortaları kontrol edin. | ||
Demleme döngüsü başlamaz | 3. ON / OFF Anahtarı | Test için Servis – AÇMA / KAPAMA Düğmesine bakın. |
4. Başlat Düğmesi | Test prosedürleri için Servis – Başlat Şalterine bakın. | |
5. Zamanlayıcı | Servis-Zamanın Azalması prosedürlerine bakınız. | |
6. Solenoid Valf | Test prosedürleri için Servis – Solenoid Valf bölümüne bakın. | |
7. Su süzgeci / akış kontrolü (.222 GPM) | (A) Akış okunun yönü, demleme doğru dönük olmalıdır. | |
(B) Süzgeci / akış kontrolünü çıkarın ve tıkanma olup olmadığını kontrol edin. Temizle veya değiştirin. | ||
Su sıcak değil | 1. Tank Isıtıcı Anahtarı | Servis – Tank Isıtıcı Şalteri kale dikme prosedürleri. |
2. Limit Termostat DİKKAT Limit termostatı ortadan kaldırmayın ya da atlamayın. Yalnızca BOM yedek parçasını kullanın | Test prosedürleri için Servis – Limit Termostat bölümüne bakın. | |
3. Kontrol Termostatı | Servis – Kontrol Termostatı hazırlama prosedürleri. | |
4. Tank Isıtıcı | Test prosedürleri için Servis – Depo Isıtıcısına bakın. | |
Dağıtıcıdaki tutarsız içecek seviyesi | 1. Süzgeç / akış kontrolü | (A) Akış okunun yönü, demleme doğru dönük olmalıdır. |
(B) Süzgeci / akış kontrolünü çıkartın ve tıkanma olup olmadığını kontrol edin. Temizle veya değiştirin. | ||
2. Sifon Sistemi | Düzgün sifon yapabilmek için, demirin önünde düz veya biraz daha alçak olması gerekir. | |
3. Kireç Oluşumu İKAZ – Tank ve tank komponentleri yerel su şartlarına bağlı olarak düzenli olarak alınmalıdır. Paslanmaz çelik yüzeylerde aşırı mineral birikmesi ciddi sızıntılara neden olan aşındırıcı reaksiyonları başlatabilir. | Tank grubunu aşırı kireç tortusu açısından inceleyin.Gerektiği gibi bırakın. | |
4. Su Basıncı | Demlemek için su basıncı en az 20 psi (138 kPa) olmalıdır. | |
Dağıtıcıdaki sürekli düşük içecek seviyesi | 1. Zamanlayıcı | Zamanlayıcı solenoidi en az iki dakika on beş saniye boyunca etkinleştirmelidir. |
2. Süzgeç / akış Kontrolü (.222 GPM) | (A) Akış okunun yönü, demleme doğru dönük olmalıdır. | |
(B) Süzgeci / akış kontrolünü çıkarın ve tıkanmaları kontrol edin. Temizle veya değiştirin. | ||
Tükürme veya aşırı buharlama | 1. Kireç Oluşumu DİKKAT – Tank komponentleri, yerel su şartlarına bağlı olarak düzenli olarak çıkarılmalıdır. Paslanmaz çelik yüzeylerde aşırı mineral birikmesi ciddi sızıntılara neden olan aşındırıcı reaksiyonları başlatabilir. | Tank grubunu aşırı kireç tortusu açısından inceleyin.Gerektiği gibi bırakın. |
Zayıf içecek | 1. Filtre Türü | Düzgün çıkarma için BUNN® kağıt filtreler kullanılmalıdır. |
2. Kahve Öğütme | Düzgün bir çekiş için ince veya damlama maddesi kullanılmalıdır. | |
3. Püskürtme Başlığı | Düzgün çıkarma için altı delikli paslanmaz çelik püskürtme kafası kullanılmalıdır. | |
4. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe çalkalanarak düzleştirilmelidir. | |
5. Su Sıcaklığı | Püskürtme kafasının altındaki boş bir dağıtıcıya yerleştirilen boş huni. Demleme döngüsünü başlatıyorum ve sprey kafasının hemen altındaki su sıcaklığını bir termometre ile kontrol ediyorum. Okuma 195 ° F’den az olmamalıdır. Su sıcaklığını arttırmak için kontrol termostatını ayarlayın.Gerekirse değiştirin. | |
Kuru kahve çekirdeği hunide kalır | 1. Huni Yükleme | BUNN® kağıt filtre hunide ortalanmalı ve zemin yatağı hafifçe sallanarak düzleştirilmelidir. |
Brewer sıradışı sesler çıkarıyor | 1. Solenoid | Selenoid üzerindeki somun sıkı olmalı veya çalışma sırasında titreyecektir. |
2. Tesisat Hatları | Sıhhi tesisat hatları tezgahın üzerinde durmamalıdır. | |
3. Su Temini | (A) Bira üreticisi soğuk su hattına bağlanmalıdır. |