Doğru Nem Alma Cihazı Nasıl Seçilir ?

Doğru nem alma cihazı nasıl seçilir

Doğru nem alma cihazı nasıl seçilir ? Nem alıcılar günlük hayatımızın bir gereği. Temel amacı, sağlık ve konfor nedenleriyle, havadaki nem oranını azaltmaktır. Nem giderici, oda sıcaklığını 2-3 ° C’ye kadar yükseltebileceğinden, ısıtma maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Doğru Nem Alma Cihazı Seçimi

Doğru Nem Alma Cihazı Nasıl Seçilir ? Hava sıcaklığı, bağıl nem ve diğer faktörlerin kombine etkilerinden kaynaklanan insanlar tarafından algılanan sıcaklık eşdeğeri. Kış aylarında, yüksek nem seviyeleri daha fazla soğukluk hissi yaratır. Örneğin, bir oda 23 ° C ve % 80 nem oranına sahipse, aynı oda 20 ° C ve% 50 nem oranına sahip olmaktan daha fazla rahatsızlık hissedecektir. Nem alıcı ile ideal iç ortam nemini yönetmek daha fazla konfor ve sağlıklı koşullar sağlayacaktır.

En iyi nem alıcıyı seçme

Doğru nem alma cihazının seçilmesi genellikle 24 saatlik bir sürede havadan çekilen nem miktarına bağlıdır. Bu kapasite litre cinsinden (lt / 24 saat) ölçülür. İhtiyacımız olan nem alma cihazının tam olarak hesaplanması kolay bir durum değildir ve birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle belirli bir hesaplama formülü verilemez.

Nem Alma Cihazını Satın Alırken Dikkat

Genellikle nem alma ihtiyacı duyduğunuz odanın büyüklüğü gereken nem gidericinin büyüklüğünü ve kapasitesini belirleyecektir. Bu sadece yerin yüksekliği 2.8-3 metreye kadar ise doğru olabilir. Alternatif bir yol, odanın hacmine göre seçim yapmaktır. Hacim, yüzeyin metrekarelerinin yükseklik ile çarpılmasıyla hesaplanır.

Boşluğumuzun metreküpünü hesaplamak, nem gidericimize, hava tedarikine başka bir param daha verebiliriz. Hava kaynağı nem alma cihazı, 24 saat içinde havayı olabildiğince toplayabilmelidir. Hesaplamayı anlamak için aşağıdaki örneğe bakın:

Toplam hacmi 180m³ yani 60m² ve ​​3m yüksekliğinde bir oda var. Nem alma kapasitesine sahip bir nem alma cihazı seçersek 20lt / 24h hava akımı 170m³ / sa’dır. Yani 24 saat içinde toplam hava akışı 4080m³ / 24h olacaktır. Bu sonuç, oda havasını 4080/180 = 22,6 defa cihazdan geçirebilir. Aynı oda için 120m³ / h hava kaynağı ile 12 lt / 24 saat nem giderici seçerseniz, 16 kez tararız. Bu nedenle, verimli, hızlı ve daha ucuz bir sonuç elde etmenizi öneririz, nem gidericiden alanımızın havasını geçiren süreler, 24 saat içinde 20 kattan az olmamalıdır.

Bölgedeki nem seviyeleri. Örneğin, nemin yüksek olduğu veya nemin düşük olduğu bölgelerde denize veya göle yakın.

– Alanımızın ısı yalıtımı ve su yalıtımı. Örneğin: Bazı duvarlarda veya odalarda nem problemleri var mı?

– Bu odaların sıcaklığı

– Bu odaların kullanım sıklığı ve ne sıklıkla havalandırılıyor.

Yukarıdakilerin bir sonucu olarak ve ihtiyacınız olana uygun olmayan bir nem giderici ile sona ermekten kaçınmak için, kare alanı ve ortalama nem seviyesi başına nem alıcı ile aşağıdaki gösterge tablosunu önermek isteriz.

Yüzeyi ortalama nem oranı% 50-60 (m 2 )Verimli nem alma cihazı (lt / 24 saat)
30 ila 6010/12
60 ila 10016/8 *
80 ila 13020/25
90 ila 15030
120 ila 19050

Aşağıdaki gözlemlere dikkat:

1. Verilen boyutlar, tek kişilik odalara yönlendirilir

2. Herhangi bir önemli nem problemi varsa, odanın metrekaresine karşılık gelen daha büyük bir modelin seçilmesi daha iyi olabilir.

Nem Alıcılar

Piyasada iki tip nem giderici vardır. Kompresörlü ve kurutucu içermeyen nem gidericiler, kurutucu zeolit ​​olarak kullanılır.

Kompresörlü nem gidericiler

Kompresörlü nem gidericiler, güçlerine bağlı olarak çok geniş bir performans yelpazesini kapsamaktadır. Nemi çıkarmak için, bir filtreden odadan hava çeker ve ardından soğuk rulolar üzerinden geçirir, su daha sonra bobinler üzerinde yoğunlaşır ve su haznesine damlar. Daha yüksek sıcaklıklarda daha uygun oldukları iddia edilmektedir. Bu nedenle 13-14 ° C’nin altındaki sıcaklıklarda odalarda kullanılması tavsiye edilmez.

Zeolitli Nem Gidericiler (Kurutucu)

Zeolit, farklı sektörlerde geniş bir kullanım alanına sahip doğal bir kurutucu malzemedir. Nem alıcılarda, odanın havasını geçiren ve nemi tutan özel bir disk yerleştirilir. Zeolit, havayı sudan emebilir ve ardından nem, su kondansatörüne damlayacak şekilde ısıtılır. Başlıca avantajı, performansın oda sıcaklığına bakılmaksızın sabit kalması ve zayıf ısıtmalı odalar için tavsiye edilmesidir. Diğer taraftan, kompresörlü nem gidericilerle karşılaştırıldığında daha yüksek enerji tüketimine sahiptirler.

Gürültü Çıkışı

Nem gidericinin gürültü çıkışı önemli bir özelliktir, özellikle de nem gidericiyi bir yatak odasında kullanmamız gerektiğinde. Bu nedenle, nem gidericiyi seçmeden önce gürültü seviyelerini dikkate almak önemlidir. Küçük odalar için gürültü en düşük hızda 38 ila 42dB’yi geçmemelidir. Daha yüksek güçteki nem gidericilerde 44 ila 54dB’lik bir gürültü seviyesi olabilir.

İyonlaştırıcı

İyonlaştırıcı, nem gidericilere de dahil edilmesi gereken iyi bir aksesuardır. İyonlaştırıcıdan pozitif ve negatif iyonlar bırakarak bakteri, toz ve kokuların giderilmesine yardımcı olur. Atmosferdeki düzelme, dumanlı bölgelerde ve bebekler veya alerjisi olan yaşlılar gibi hassas kişilerde önemlidir.

Sürekli drenaj

Her nem gidericinin sahip olması gereken bir özellik, nem gidericinin yoğuşma tankını boşaltmak için gerek duymadan sürekli çalışmasını sağlayan sürekli drenajdır. Nem gidericinin yüksek nem problemi olan yerlerde kurulduğu durumlarda, tankın çok sık dolması ya da sürekli denetimin olmadığı yerlerde bu durum tavsiye edilir.

Bakım

Nem gidericinin uygun şekilde bakımı ve temizlenmesi çok önemlidir. Genellikle, nem alıcılar zemine yerleştirilir, böylece üzerlerinde bulunan tüm tozu emer ve filtreyi tıkar ve nem gidericinin etkinliğini azaltır. Bu, artan bir enerji tüketimine yol açar ve nem gidericinin düzgün çalışmasında sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, nem giderici filtre, düzgün bir işlevi korumak için ayda en az bir kez temizlenmelidir.

Soru Sor Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şimdi Servisi Ara