Ev / Beyaz Eşya İpuçları / İdeal Buzdolabı ve Dondurucu Sıcaklık Ayarı
İdeal Buzdolabı Sıcaklık Ayarı

İdeal Buzdolabı ve Dondurucu Sıcaklık Ayarı

İdeal Buzdolabı ve Dondurucu Sıcaklık Ayarı Buzdolabından bir şey çıkardıysanız ve yarı donmuş ya da daha kötü olduğunu keşfederseniz, ılık, muhtemelen buzdolabınızı ve dondurucunuzu korumak için ideal sıcaklığın ne olduğunu bilmek istersiniz. Domatesinizi donduran, salatalarınızı soyan veya sütünüzü peynir haline getiren bir buzdolabı ya kırılıyor ya da ayarlanması gerekiyor.

Bir buzdolabının amacı, bakteri üremesini yavaşlatmak ve bir dondurucunun amacı, donma işlemi yoluyla bakterileri daha da yavaşlatmaktır. Bu cihazlar doğru sıcaklığı koruyamıyorsa, amaçlarından azalıyorlar.

İdeal Buzdolabı Sıcaklığı

Bakteriler tüm yiyeceklerde bulunur, ancak iki şekilde düşünülebilir: iyi bakteri var ve sonra kötü bakteri var. Tadı daha iyi hale getirmek için gıdaya iyi bakteri eklenir ve sık sık ekşi ekmek, bira ve yoğurt gibi maddelerde bulunur. Bilinen bir kötü bakteri işareti küfürdür – küflü yiyeceklerin yemesi güvenli değildir.

Mikroskobik organizmalar yiyeceklerimizde sürekli ziyafet çekmekte olduğu için yiyeceklerin bozulmaması kaçınılmazdır. Yiyecekler soğutulduğunda, bakteri üremesi yavaşlar. İngiltere gıda standartları ajansına göre, yemek için ideal buzdolabı sıcaklığı 8 ° C ve altındadır. Buzdolabının kapısının açılıp kapanmasından kaynaklanan sıcaklık düşüşü göz önüne alındığında, buzdolabının 1-5 ° C arasındaki bir sıcaklığa ayarlanması gerekir.

Buzdolabındaki sayısal ayarlar ne anlama geliyor?

Bazı buzdolapları sıcaklığı göstermez ancak 1’den 5’e kadar olan bir ayarda çalışır. Buzdolabının sıcaklık kadranındaki sayılar soğutma gücünü gösterir. Bu nedenle, ayar ne kadar yüksek olursa, buzdolabı o kadar soğuk olur. Ayar 5’i seçmek buzdolabınızı en soğuk hale getirir. Sıcaklığı doğru bir şekilde ölçmek için, buzdolabının orta rafında bir termometre tutun veya buzdolabı sıcaklığını ölçmek için bu diğer yolları kontrol edin .

buzdolabında donmuş gıda

İdeal Dondurucu Sıcaklığı

Popüler düşüncenin aksine, yiyeceklerin dondurulması bakterilerin büyümesini durdurmaz – yavaşlatır. Dondurucular evlerde ilk kez yaygınlaştığında, gıda -10 ° C’de donmuştu. Bununla birlikte, yiyecek düşük sıcaklıklarda donarsa, bakteri üremesini daha da yavaşlatır ve donmuş sebzelerde C vitamini içeriğini korur. Günümüzde, -18 ° C gıda dondurucuda kabul gören bir standarttır.

Buzdolabım Neden Yanlış Sıcaklıkta ?

Buzdolabınızın yanlış sıcaklıkta olmasının çeşitli nedenleri var. Kötü örgütlenme , buzdolabının etrafındaki doğru hava akışını durdurabilir, bu da buzdolabının bazı bölümlerinin diğerlerinden daha soğuk olduğu anlamına gelir. Buzdolabı kapağının etrafındaki contayı kontrol edin – eğer doğru şekilde yerleştirilmezse, bu, soğuk havanın kolayca kaçabileceği anlamına gelir. Kırık bir termostat varsa, buzdolabı sıcaklığınız ayarlanamaz.

Et ve süt ürünlerinin istenmeyen bakteri veya enzimler geliştirmesini veya büyümesini önlemek için yiyeceklerin doğru sıcaklıkta saklanması önemlidir. Veya salata ve süt ürünleri gibi yiyeceklerin dondurulması ve zarar görmesi. Soğumayan veya çok soğuk olan bir buzdolabı işini uygun şekilde yapmaz, yani içinde sakladığınız yiyeceklerin atılması gerekebilir.

Genel olarak, buzdolapları sıcaklıkları korumak için iyi bir iş çıkarsa da, ev tipi buzdolabında çok yüksek veya düşük sıcaklıklara neden olabilecek çeşitli sorunlar vardır.

Bir buzdolabının sıcaklığının nasıl kontrol edileceğini bilmek, sıcaklık koruma sorunundan muzdarip olup olmadığını belirlemenize ve tamir etmeniz gerekip gerekmediğine karar vermenize yardımcı olacaktır .

Buzdolabını soğuk yapan nedir?

Kombine buzdolabı dondurucusunun bir parçası olan çoğu buzdolabı, dondurucunun kendisi tarafından soğutulur; dondurucudaki soğuk havayı buzdolabının içine deliklerden geçiren bir evaporatör fanı bulunur. Hava, kondenser fan motoru ve kompresör dahil olmak üzere diğer birçok bileşen tarafından soğutulur ve havanın soğudukları sıcaklık, termostat tarafından ayarlanır.

Buzdolabı sıcaklığı nasıl kontrol edilir?

Buzdolabınızın sıcaklığını ölçmenin birkaç yöntemi vardır.

  • En belirgin yöntem, yaygın olarak bulunabilen ve bu amaç için özel olarak tasarlanmış olan uzman bir buzdolabı termometresi kullanmaktır.
  • Ancak, elinizde bir tane yoksa, bir bardak suya konulan ve 2 saat boyunca buzdolabında bırakılan normal bir vücut termometresi kullanabilirsiniz. Termometreyi bir bardak suya yerleştirmek, yiyeceklerinizin soğuduğu sıcaklık hakkında daha net bir fikir edinebileceğiniz anlamına gelir.
  • Başka bir seçenek de size daha hızlı sonuç verecek bir anlık okuma termometresi kullanmaktır ve normal vücut termometresi gibi, buzdolabı sıcaklığından ziyade yiyecek sıcaklığını kontrol etmenizi sağlar.

Normal bir buzdolabı sıcaklığı nedir?

Genellikle, buzdolapları 0 ° C ile 4 ° C arasında olmalıdır (32 ° -40 ° Fahrenheit). Bu seviyenin üzerinde yiyecekler kaybolmaya başlar. 4 ° C’nin üzerindeki sıcaklıklar bakteri üremesi için en uygun sıcaklığı yaratır. Altında yiyecek donmaya başlar.

Açılan kapıdan ya da buzdolabına yeni soğutulmamış eşyalardan bazı sıcaklık dalgalanmalarının beklenebileceğini unutmayın.

Buzdolabım çok soğuk / sıcak

Buzdolabınız yanlış sıcaklıktaysa, termostatı buna göre ayarlayın.

Sayılar doğrudan derecelere karşılık gelmez, ancak genellikle sayı ne kadar yüksek olursa, sıcaklık o kadar düşük olur.

Termostatınız sıcaklığı değiştirmiyor gibi görünüyorsa, kırılabilir ve değiştirilmesi gerekebilir. Elektrikli cihazlarda temel arızaları bulmak için basit bir el aleti olan bir multimetre ile test ederek kırılıp kırılmadığını onaylayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Mikrodalga sünger ile nasıl temizlenir

Mikrodalga sünger ile nasıl temizlenir ?

Mikrodalga sünger ile temizleme İçindekiler Mikrodalga sünger ile temizlemeMikrodalga fırını deterjan ve mutfak süngeri kullanarak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Kopya Yasak !
Servis Çağrı Merkezi