Kahve Makinesi Arızaları Giderme Rehberi
Kahve Makinesi Arızaları Giderme Rehberi

Kahve Makinesi Arızaları Giderme Rehberi

Kahve Makinesi Arızaları Giderme Rehberi Bir kahve makinesi birkaç farklı nedenden dolayı aniden çalışmayı durdurabilir. Çoğu zaman kahve makinenizin sorun yaşamasına neden olan mineral birikimidir. Bu, kahvenizin tadını değiştirebilir ve makinenize zarar verebilir. Kontrolden çıkmadan önce sorunu anlayabilmek, sizi yepyeni bir makine alma zahmetinden ve paradan kurtaracaktır. Aşağıda, kahve makineniz sorunlarınızı vermeye başladığında nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmenize yardımcı olacak birkaç ipucu ve püf noktası bulunmaktadır.

Kahve Makinesi Arıza Çözümleri

Kahve Makinesi Arızaları Giderme Rehberi Kahve uluslararası bir içecek haline geldi. Kahve makinesi onarımına ilişkin bu Düzeltme Kılavuzu, bir kahve makinesinin nasıl çalıştığını, sıklıkla neyin yanlış gittiğini, bir kahve makinesi sorununun nasıl tanımlanacağını ve bunu düzeltmek için hangi parçalara ve araçlara ihtiyaç duyacağınızı anlatır. Ardından, bir damlama kahve makinesinin ve bir süzgeçli kahve makinesinin nasıl söküleceği ve test edileceği konusunda adım adım basit talimatlar verir.

Kahve Makineleri Markalarına Göre Arıza Ve Çözümleri Listeledik :

Makineniz servisin ortasında yalpaladı. Duvardaki delik pencerenizin dışında hazır kahvelerini almaya hazır bir müşteri kuyruğu var ve siparişler birikmeye devam ediyor. Sizce zamanı değil. Bir arıza durumunda her zaman bir yedek planınız olmalıdır, ancak panik moduna geçmeden önce, espresso makinelerinde bulunan en yaygın 10 arıza listemi gözden geçirelim. 10’da dokuz kez arızalar, yetersiz bakım, özen ve kullanıcı hatasının bir sonucudur. Bu nedenle, makineyi suçlamadan ve bir teknisyeni aramadan önce, bazı yaygın sorunları nasıl çözebileceğinizi ve makinenizi en iyi şekilde nasıl çalıştırabileceğinizi görelim.

1. ARIZA: MAKİNE ISITMIYOR VE BUHAR YOK

Neden:  Açma/kapama anahtarı yanlış konumda.

Bu, bu kadar basit bir şeyin nasıl bu kadar zararlı olabileceğinin klasik bir örneğidir. Kendinize sorun, makinenizi açıp kapatmayı denediniz mi Çoğu makinede birden fazla konuma ayarlanabilen güç düğmeleri bulunur. Bu, iki farklı anahtar veya farklı konumlara sahip bir anahtar ile gösterilebilir. Örneğin, bir CMA Makinesinde 0, 1 ve 2 konumlarına sahip olacaksınız, oysa La Cimbali veya Rancilio makinesinde iki farklı anahtarınız olabilir. İlk anahtar (veya konum 1), kahve makinenizdeki ısıtma devreniz hariç tüm fonksiyonları çalıştıracaktır. Bu işlev çoğunlukla teknisyenler tarafından sorunları teşhis ederken ve makinenize servis verirken kullanılır. İkinci anahtar (veya konum 2), makinenizdeki ısıtma devresini etkinleştirecek ve makinenizin ısınmasını ve normal şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bir cok zaman,

Anahtar, konuma bağlı olarak kolayca değiştirilebilir, örneğin:

• Buhar kolunu temizleyen bir barista, yanlışlıkla makinenin arka panelindeki düğmeye basabilir

• Damlama tepsisinin altını silen bir barista, yanlışlıkla makinenin altındaki düğmeye basabilir.

Çözüm: Anahtarın doğru konumda olduğundan emin olun.

2. ARIZA: MAKİNE KAHVEYİ VERMİYOR VEYA ÇOK YAVAŞ DAĞITIYOR

Neden:  Öğütme ayarı çok iyi veya barista kahveyi aşırı dozda almış

Çözüm:  Kolu grup başlığından çıkarın ve bir hacimsel tuşa basın. Su düzgün çalışıyorsa, kahve öğütme işlemi çok ince ayarlanmıştır veya barista tutamacı çok fazla kahve ile doldurmuştur. Öğütmenizi daha kaba ayarlayın ve dozunuzu sepetinize koyun. Bununla birlikte, hacimsel bir tuşa basarsanız ve su düzensiz çalışma veya sadece bir çiseleme belirtileri gösteriyorsa, bu, bir teknisyenin görünüşte daha büyük bir soruna yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağı bir örnektir.

3. HATA: KAHVE ÇOK HIZLI DAĞITIYOR

Neden:  Öğütme ayarı çok kaba veya tutamağa yeterli kahve dozlanmamış.

Çözüm:  Kahveyi daha ince yapmak veya dozunuzu artırmak için öğütücünüzü ayarlayın. Öğütücüyü ayarlamak için taze kahve kullandığınızdan emin olun. Öğütmeyi ayarlamak için bayat kahve kullanıyorsanız, taze kahve eklendiğinde barista çok ince veya çok kaba düzensiz çekimlere tanık olacaktır. Taze kahve kullanarak çekimler daha tutarlı olacak ve öğütücünüz daha az ayar gerektirecektir.

4. ARIZA: ALTTAN KAHVE MAKİNASI SIZDIRIYOR

Neden:  Tıkanmış tahliye.

Çözüm:  Çoğu zaman “Akan su temiz mi kirli mi?” sorusu sorulduğunda. cevap kirli. Bu, genellikle damlama tepsisine aşırı miktarda süt, öğütülmüş kahve veya çikolata dökülmesi nedeniyle tahliye hortumunun tıkandığının bir göstergesidir. Sorunu hafifletmek için tahliye hortumunun sıkışmadığından veya bükülmediğinden emin olun. Boşaltma hortumu tıkalıysa, ya sıcak su ya da yağ çözücü solüsyon kullanarak tıkanıklığı açın. Etkili ve hızlı bir düzeltme için damlama tepsisine bir çözünmüş espresso temizleyici solüsyonu dökmek iyi bir uygulamadır.

5. ARIZA: ÖĞÜTÜCÜ AÇIK AMA KAHVE ÖĞÜTMEYECEK

Neden:  Öğütme ayarı çok iyi.

Bu, barista’nın öğütme ayarını, bıçaklar birbirine değecek ve öğütücünün çalışmayacak kadar iyi ayarladığının bir göstergesidir. Herkes bu ‘mükemmel’ espresso ekstraksiyonunu elde etmek ister, ancak ihtiyacınız olan miktarı bile dozlayamıyorsanız, o sıvı altını bardağa almak için çok az umut vardır.

Çözüm:  Öğütmeyi daha kaba ayarlayın ve motor çalışmaya başlayacaktır. İzleyin ve öğütün. Basit.

6. ARIZA: GRUP BAŞLIĞINDAN SU DAĞITIMI YOK

Neden:  Grup başkanı engellendi.

Genellikle temizlik eksikliğinden kaynaklanır. Kendinize sorun: ‘Makinenizi en son ne zaman temizlediniz? İdeal olarak, makineyi günlük olarak temizlemelisiniz. Kirli bir makine, bariz olanlar ve yüzeyin altındaki diğerleri gibi her türlü soruna yol açabilir.

Çözüm:  Solenoidin arızalanmaması için makinenizi her gün geri yıkadığınızdan emin olun.

7. ARIZA: GRUP BAŞLIĞINDAN SU DAĞITIMI DURMAZ

Neden:  Sürekli dökme düğmesi açık.

Çoğu makinede, bir makinedeki dokunmatik yüzeyler arızalandığında senaryolar için sürekli bir dökme düğmesi bulunur. Baristalar, kahveyi manuel olarak dağıtmak için sürekli dökme düğmesini kullanabilir. Ancak bazen baristalar sürekli dökme düğmesini açıp bırakmayabilir. Açma/Kapama anahtarına benzediği için aldatıcı olabilir.

Çözüm:  Bu basit – ‘sürekli dökme düğmesini’ kapatın.

8. ARIZA: GRUP BAŞLIĞININ YANLARINA SU PÜSKÜRTME

Neden:  Kirli duş filtreleri.

Bunlar gözden kaçırılması çok kolay şeylerdir ve yansımaları kahve yapma yeteneğiniz için kritik olmasa da son derece can sıkıcı ve verimsizdir.

Çözüm:  Bir kez daha temizlik geliyor. Her yere lav püsküren bir volkanın patlamasına izin vermek yerine, her türlü kir lekesini temizlemek için makinenizi düzenli olarak yıkayın.

9. HATA: DAĞITIM SIRASINDA GRUP KOLLARI AÇILIYOR

Neden:  Grup tutamaçlarında aşırı doz kahve.

Bu, bir barista’nın belirli bir miktar kahve (örneğin, 21 gram) dozlamak için kolları fazla paketlemesinin bir sonucu olabilir. Cömert, ancak etkili veya gerekli değil. Çözüm: Daha büyük sepetler satın alın veya öğütme ayarınızı, kulplarınızı aşırı dozda kullanmamak için ayarlayın.

10. ARIZA: BUHAR KOLUNDA BASINÇ YOK

Neden:  Bloke edilmiş buhar kolu.

Çözüm:  Buhar kolunu temizleyin ve her kullanımdan sonra en az üç ila beş saniye süreyle makineyi boşaltın.

Yukarıdakiler, espresso kahve makinelerinde bulunan genel sorunlara yönelik yalnızca birkaç genel işarettir. Satış reklamlarının dediği gibi, ‘sorun devam ederse, sağlık uzmanınızla görüşün’ ve aynı şey espresso makineniz için de geçerlidir.

Bu sorunların çoğu düzenli bakım, temizlik ve önleyici bakım programları ile kolayca çözülebilir. Ancak, hala sonuçları göremiyorsanız veya daha büyük bir sorun olduğundan endişeleniyorsanız, güvenilir (ve sertifikalı) kahve makinesi teknisyeninizi arayın.

Ayrıca Kontrol Edin

Buzdolabı Nasıl Onarılır

Buzdolabı Nasıl Onarılır ?

Buzdolabı Nasıl Onarılır ? Buzdolabı, evinizde gece gündüz sürekli çalışan ve yiyeceklerinizi soğuk tutan birkaç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Sayfanın İçeriğini Kopyalayamazsınız !

Call Now ButtonServis Çağır (0216) 360 91 06