Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ? Dikkat edilmesi Gerekenler İlk önce kombiyi cihazını biraz tanıyalım, kombi cihazı evde kullanma sıcak suyunu ve radyatörleri ısıtmak için yakıt olarak doğalgaz enerjisini kullanan bir alettir. İçerisinde özetlemek gerekirsek Yanma odası, Depo, Eşanjör, Pompa ve Üç yollu vanalardan oluşmaktadır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ? Mutfakta yada banyoda sıcak su ihtiyacımız olduğunda suyu açtığımızda otomatik sensör suyun akışını algılayarak kombide ayarlanmış olan sıcaklığa göre suyu ısıtmaya başlar ve bizim istediğimiz sıcaklıkta sabitlemeye çalışır. Bir nevi otomasyonu güçlü bir alettir.

Kombi bakımı nedir, nasıl yapılır?

Kış ayında ise doğalgaz kullanan büyük şehirler İstanbul ve Ankara gibi sürekli çalışır durumda kalan, kombiler ısınma ihtiyacımızı karşılamaktadır. Bu konuda büyük bir önem taşımaktadır.

Kombi bakımı kışa girmeden nasıl yapılmalı

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır ? Kombi bakımına başlamadan önce kombi üzerinde bulunan basınç seviye göstergesini kontrol etmeliyiz, bu seviye her marka ve modelin kapatisesine göre çalışma standartlarına göre değişiklik göstermektedir. mekanik olan seviye gösterge cihazlarında kırmızı renk ile belirtilen basıncı aşmamak kaydı ile su basıncı düşük ise kombinin alt tarafında bulunan küçük su alma vanasından su ilave ediyoruz.

Kombi bakımı kaç yılda bir yapılmalı?

Yeni çıkan kombilerde dijital sensör yardımı ile su aldırılabiliniyor ve basıncı dijital ekrandan izleyebiliyoruz. Eğer bu saydıklarım konusunda sorununuz var ise kombi el kılavuzuna bakmanızı öneririm. Yok ise Su aldırma işlemi ile uğraşmayın zira su basıncı artacağı için kombinizi radyatörlerinizde yada hattınıza zarar verebilirsiniz.

Kombi bakımı ne zaman ve nasıl yapmak gerekir ?

Radyatörler hava almış ise, içerisinde suyu sirkülasyon yapamaz sıcak su radyatörlerde dolaşım yapamadığı için petek yeterince ısınmaz, yada belirli bir kısmı ısınırken yarısı ısınmaz. Petek, radyatörlerin havasını kontrol ediyoruz, bunun için elinizde takım çantasına gerek yok, elinizde radyatörlerinizi aldığınızda yanında gelen küçük anahtar şeklinde olan aletten yardım alıyoruz eğer bu yok ise telaşa gerek yok düz ağızlı bir tornavida yardımı ilede bu işlemi yapabiliriz.

Radyatörün boru bağlantılarının karşısında üst kısımda bulunan ufak vida gibi olan yeri anahtarı ile yada tornavida ile gevşetiyoruz vidayı yerinden çıkartmamız lazım, radyatörde hava var ise ilk başta hava sesi gelecek hava boşaldıktan sonra su akmaya başlayacaktır, buradaki su biraz yağlı, siyah renkte veya küf renginde akabilir telaş yapmanıza gerek yok, 1 su bardağı su aktıktan sonra vidayı kapatabiliriz.

Kombi Bakımı Nasıl Olmalı

Kombiye en uzak radyatörden bu işlemi yapmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ısıtma hattımızda ve kombi üzerinden kontrol ettiğimiz suyumuzun basınçlı olması, eğerki basınç yok ise hava yada su çıkmayacaktır. Her radyatörü kontrol ettikten sonra kombinin mutlaka su basıncını kontrol etmekte yararı var. Hava yapan radyatörler basınç oranını büyük oranda yükseltmektedir, buda bizim yanılmamıza neden olur.

Tüm herşeyi yaptık ama radyatörü çalışmıyor yeteri kadar sıcak değil ise, hattın suyunu genellikle banyoda bulunan vanasından boşaltarak ve açık haldeyken kombiye su aldırabiliriz. ve temiz su akana kadar bekleyebiliriz. Daha sonra sistemi doldurarak radyatörlerin havasını alabiliriz.

Bu yazılanları yaptıktan sonra kombinizi yeteri kadar sıcaklığı vermediğini düşünüyor iseniz bu konuda uzman kişilerden yetkili servislerden yardım alabilirsiniz. Unutmayın ki bu yazılanlar kışa girerken kombi hazırlık yazısıdır. Kombi bakımı ise yetkili servislerin uzman kişileri tarafından yapılmaktadır.

Yazımız tamamen bilgi amaçlıdır, her marka ve modele göre yazılanlar değişiklik gösterebilir, bunun için yetkili bir servise danışmanızdada yarar var. Herhangi bir sorununuz var ise buradan yazıp cevap bulabilirsiniz.

Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılmalı

  • Kombi bakımlarında önce, sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilir.
  • Ardından kombinin su sızdırmazlık durumu kontrol edilir.
  • Daha sonra kombinin içi açılır ve tozlanma durumu kontrol edilir. Tozlanma çok fazlaysa, kombinin tozları temizlenir.
  • Kombi yanma odasında bulunan brülör temizlenir.
  • Ardından kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol edilir.
  • Kombi baca fanı kontrol edilir ve temizlenir.
  • Daha sonra, genişleme tankı kontrol edilir ve bar basıncı ayarlanır.
  • Kombi kalorifer dönüş hattında bulunan filtre temizlenir.

Servis Kombi Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken

  • Evinize gelen servis ekiplerinin yetki belgesi olup olmadığını kontrol edin, yetki belgesi yoksa cihazınıza müdahale etmesine izin vermeyin
  • Bakım sırasında neler yapılacağı konusunda bilgi verilmesini isteyin
  • Öncesinde kombi kapağını açmadan sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testi ile kombinin çalışma verimliliğini kontrol ettiğinden emin olun
  • Kombinizin kritik güvenlik aksamlarının; bacalı kombilerde limit sensörü ve çekiş durumunun, yoğuşmalı kombilerde ise su haznesi temizliğinin ve kalorifer gidiş hattı yönündeki çamur ayrıştırıcı filtrelerin kontrolden geçirildiğinden ve sorunların giderildiğinden emin olun.

Kombi Bakımları Aksadığında Neler Olabilir

  • Kombinin çalışma ömrü kısalır,
  • Fabrikasyon değerlerindeki yüksek verimle çalışmaz,
  • Ekonomik açıdan zarar edilir,
  • Ani bozulmalarla karşılaşılır, ekstra ve büyük arıza maliyetleri oluşur,
  • Normalden fazla doğal gaz tüketilir, yanma ayarları bozulur,
  • Yaşam alanı yeterince ısınmaz, can ve mal güvenliği tehdit altındadır.

Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır

  • Bir uzman kişinin bilgisine başvurularak duvarlar yalıtılmalıdır.
  • Pencerelerde çift cam ya da çift pencere kullanılmalıdır.
  • Radyatörlerin önüne ve üstüne eşya, mobilya, mermer konmamalıdır.
  • Perdelerin radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edilmelidir.
  • Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarları uygun bir plastik sünger malzeme ya da kağıt bantlarla kapatılmalıdır. Giderleri hemen o kış geri alınabilir.
  • Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece sıcaklık önerilir. Ancak bu sıcaklıklar 1 derece düşürülerek toplam yakıt tüketiminde yüzde 10 tasarruf sağlanabilir. 1 derecelik azalmayı sağlamak için oda termostatlarından yararlanılabilir.
  • Isınmayı sağlayan ısıtıcıların belirli periyotlarla ayarlarının yetkili servisince kontrollerinin yapılması gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Servis Çağrı Merkezi