Miele Fırın Sorun Giderme

Miele Fırın Sorun Giderme

Miele Fırın Sorun Giderme Miele fırınlarının (Miele) çalışmasındaki bazı arızalar ve arızalar, aşağıdaki ipuçları ve öneriler kullanılarak bağımsız olarak düzeltilebilir. Açıklanan çözümler tüm modeller için geçerli olmayabilir. Sorun olması halinde, lütfen çalıştırma talimatlarınızı kullanın. Burada listelenen çözümler fırını kendiniz onarmanıza yardımcı olmadıysa, bir Miele servis merkezine başvurun.

Miele Fırın Sorun Arıza Giderme

Ekran boş kalır.Sebep 1: Günün
saati gösterilmiyor. Geçerli saat göstergesi kapalı.Sebep 2:
Talimat kılavuzunda açıklandığı gibi geçerli zaman göstergesi tipini seçin.
Çözüm 1:
Talimat kılavuzunda açıklandığı gibi geçerli saat göstergesi tipini seçin.Çözüm 2:
Elektrik panelindeki otomatik sigortayı kontrol edin ve açın.
Ekranda “MES_” veya “Demo modu etkin” mesajı görünür. Fırın çalışıyor, ancak ısıtmasız.Sebep:
Demo modu etkinleştirildi.
Çözüm:
Demo modu aşağıdaki şekilde devre dışı bırakılabilir:
– “+” ve “-” düğmelerine sahip modellerde: program seçme düğmesini “0” konumuna getirin. “+” Ve “-” tuşlarını aynı anda 5 saniye basılı tutun.
– İki döner anahtarlı modellerde, demo modunu devre dışı bırakma prosedürü kullanım talimatlarında bulunabilir.
Pişirme işleminin sonuna doğru fırın ekranında “Enerji Tasarrufu Aşaması” veya “AB” mesajı görünür.Sebep:
Tahmini pişirme süresinin sonuna doğru, Miele fırınları ısıtıcıları kapatır ve fırında kalan ısıyı kullanarak pişirme işlemini tamamlar. Pişirme süresi dakika olarak seçilirse veya bir yemek termometresi kullanılırsa, bu otomatik olarak gerçekleşir. Hedeflenen artık ısı kullanımı enerji tasarrufu sağlar.
Çözüm: Düzeltmeye
gerek yoktur.
Ekranda “0:00” yanıp söner.Sebep:
Güç kaynağı kesildi.
Çözüm:
– Kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi doğru saati ayarlayın.
– Pişirme programı parametrelerini tekrar girin.
Ekranda “F55” mesajı görünür.Sebep: Kullanım
sırasında fırın otomatik olarak kapanıyor. Bu, güvenlik için, özellikle uzun bir süre çalışırsa fırını korumak için yapılır. Sürenin uzunluğu, fırının seçilen çalışma moduna bağlıdır.
Çözüm:
Fırın kapatılıp tekrar açıldıktan hemen sonra kullanıma hazır olacaktır. Pişirme işlemini yeniden başlatmalısınız.
Ekranda “Fırın çalışma süresini aşmış” mesajı görünür.Neden:
Koruyucu kapatma etkinleştirildi.
Çözüm:
Fırın kapatılıp tekrar açıldıktan sonra kullanıma hazır olacaktır.
Ekranda “Kalan suyu buharlaştırın” mesajı görünür.Sebep:
Lütfen kalan suyun buharlaşmasına “Buharla konveksiyon” bölümünde yer alan kullanma kılavuzunda açıklandığı şekilde başlayın.
Çözüm:
Kalan su buharlaştığında, çalışma odasının duvarlarına ve kapıya nem yerleşecektir. Fırın soğuduktan sonra lütfen bu yoğuşmayı yumuşak, kuru bir bezle silin.
Ekranda “0 – ​​o” sembolleri görünür. Fırın tuşlara basmaz.Sebep:
Güç kilidi, çocukları fırını manipüle etmekten korumak ve onları yaralanmalardan ve yanıklardan korumak için etkinleştirilir.
Çözüm:
Kilitleme sisteminin etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması, kullanım kılavuzunda ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
Ekrandaki metin çok parlak veya çok koyu görünüyor.Neden:
Parlaklık ve kontrast, kurulum yerinin koşullarına uyacak şekilde ayarlanmamış.
Çözüm:
Ekranın parlaklığını ve kontrastını kullanım talimatlarında açıklandığı gibi ayarlayın (“Ayarlar” bölümüne bakın).
Ekrandaki sıcaklık “° C” yerine “° F” olarak görüntülenir.Sebep:
Yanlış birim seçildi.
Çözüm:
Kullanım Talimatları’nın ilgili bölümüne bakarak, “Ayarlar” menüsündeki “Birimler” öğesinde doğru sıcaklık birimini (° C) seçin.
Fırın yabancı dilde kontrol edilir.Sebep:
Dil ayarları değiştirildi.
Çözüm:
Menüyü kullanarak programlama işlevleri veya “Ayarlar” menüsünden değiştirin. Onay işareti simgesi, istenen satırı seçmek için bir kılavuz görevi görür.

Pişirme Sonuçları – Genel Pişirme Soruları

Çanak çok kuru.Sebep 1:
Yanlış çalışma modu seçilmiştirSebep 2:
Pişirme haznesindeki sıcaklık çok düşük.Sebep 3:
Pişirme haznesinde çok fazla nem olması, programın sonunda bir kabuğun oluşmasına neden olarak, yemeğin aynı anda kurumasını sağlar.
Çözüm 1:
“Üst ve alt ısı” modunu kullanın, bu çalışma odasında daha az yoğun hava hareketine ve sonuç olarak nem tutmaya katkıda bulunur.Çözüm 2:
Sıcaklığı 10-20 ° C artırın.Çözüm 3:
Konveksiyon modunu kullanın, bu çalışma odasında daha yoğun hava hareketine katkıda bulunur veya pişirme yüzeyindeki gözenekleri yavaşça kapatmak için nemi eşit şekilde dağıtacak şekilde sıcaklığı 10 – 20 ° C düşürür.Ayrıca, fırında bu fonksiyon varsa nem azaltma fonksiyonunu etkinleştirin. Islak hazır yiyeceklerin ambalajındaki talimatları izleyin (örneğin, patates kızartması pişirirken) ve nem seviyesini azaltmak için pişirme sırasında birkaç kez karıştırın. Pişirme sırasında fırın kapağının açılması nemi azaltabilir.
Tabak, tabloda belirtilen pişirme süresinden sonra hazır değildir.Sebep 1:
Yeterli pişirme süresi yok.Sebep 2:
Fırında yemek pişirmek için pişirme kağıdı veya diğer aksesuarlar.Sebep 3:
Uygun olmayan fırın tepsisi veya ısıyı yansıtan fırın tepsisi.Sebep 4:
Pişirme tarifindeki değişiklikler ve değişiklikler pişirme süresini artırabilir. Daha fazla sıvı veya yumurta eklemek, hamurun daha nemli olmasını sağlar ve pişmesi daha uzun sürer.
Çözüm 1:
Pişirme süresini artırın.Çözüm 2:
Şu anda gerekli olmayan tüm aksesuarları fırından çıkarın. Hava akışını kısıtladığı ve pişirme yoğunluğunu azalttığı için yağ filtresini çıkarın. Yağ filtresini sadece kızartırken kullanınÇözüm 3:
Mümkünse daima karanlık, ince duvarlı fırın tepsileri kullanın.Çözüm 4:
Malzemelerin miktarını kontrol edin ve pişirme süresini uygun şekilde ayarlayın.
Pişirme çok soluk bir renge sahiptir ve yanlarda ve altta çatlaklar vardır.Sebep:
Pişirme haznesindeki nem içeriği çok düşüktü.
Çözüm:
– Fırın buharlı bir konveksiyon fonksiyonuna sahipse, buhar takviyesini çok daha erken başlatın.
– Fırında buharlı konveksiyon işlevi yoksa, fırınlanmış ürünleri pişirme işleminden önce ve sonra bir fırça veya püskürtme tabancası kullanarak suyla nemlendirin.
Pişirme pişirme sırasında yerleşir.Sebep 1:
Ayarlanan sıcaklık çok yüksek olduğu için pişirme işlemi çöker. Sonuç olarak, kabuk çok hızlı bir şekilde oluşur ve pasta (kek) içinde pişirmek için zaman yoktur. İçindeki hamur hala viskoz ise bu sorunu fark edebilirsiniz.Sebep 2:
Kek kalıptan “kaçtı”. Pastanın tamamen hazır olduğunu görüyorsunuz, ancak içinde pişmiş ve eşek yok.
Çözüm 1:
Sıcaklığı 15-20 ° C düşürün ve pişirme süresini artırın.Çözüm 2:
– Kek hamurunu hazırlarken kabartma tozu miktarını azaltın. 500 g un başına birden fazla poşet kullanmayın, aksi takdirde hamur çok fazla yükselir ve ortaya çıkan kabuktan kırılır.
– Maya hamuru yaparken, hamurun pişirme sırasında çökmesini önlemek için hamur tutma süresini kısaltın.
Kalıpta pişirme sırasında pişirme yerleşir.Sebep 1:
Hamur çok yükseldi (“kaçmak”).Sebep 2:
Hamur çok yumuşak.Sebep 3:
Fırında çok yüksek yağ içeriğine sahip bir hamur kaldırılırken buhar çıkarsa, hamur sızabilir.Sebep 4:
Test sırasında sıcaklık çok yüksekti.Sebep 5:
Yaşlanma süreci çok uzun.
Çözüm 1:
Bekletme süresini önemli ölçüde azaltın.Çözüm 2:
Hamura daha az sıvı ekleyin.Çözüm 3:
Çok yüksek yağlı mayalı bir hamurun yayılmasını önlemek için fırına buhar girmesine izin vermeyin.Çözüm 4:
Sıcaklığı azaltın.Çözüm 5:
Yaşlanma sürecini kısaltın.Hamuru yükseltmenin otomatik Ekmek programının bir parçası olduğunu lütfen unutmayın. Hamuru beklemeye gerek yok.
Pişirme piştikten sonra yerleşir.Sebep:
Pişirme yeterince uzun pişmedi.
Çözüm:
Pişirme süresini artırın. Pişirme kabuğu zaten çok karanlıksa, sıcaklığı 10-20 ° C düşürün.Not:
Süzme peynirli bir pasta yapıyorsanız, bu yerleşim normaldir. Pişirme programı bittikten sonra, bu pastayı çok fazla eşe kalmaması için fırında beş dakika daha bekletin.
Hamur işlerindeki kabuk çok kalın.Sebep 1:
Ayarlanan sıcaklık çok yüksek.Sebep 2:
Pişirme süresi çok uzun.
Çözüm 1:
Sıcaklığı 10-20 ° C azaltın.Çözüm 2:
Pişirme süresini kısaltın.
Hamur yükselmeyecek (yeterince iyi).Sebep 1:
Hamur çok kalın.Sebep 2:
Hamur çok yüksek bir sıcaklıkta tutuldu ve maya “öldü”.Sebep 3:
Buhar pişirmek için çok geçti.Sebep 4:
Mayanın son kullanma tarihi bitiyor, bu nedenle etki daha düşük olacak.
Çözüm 1:
Daha fazla sıvı ekleyin.Çözüm 2:
Sıcaklığı azaltın.Çözüm 3:
Çok daha önce buharlayın. Hamuru önceden ısıtılmış bir fırına koymak ve hemen buhar kuvvetini açmak en iyisidir (fırınız bu işlevi destekliyorsa).Çözüm 4:
– Hamurun daha iyi yükselmesi için daha fazla maya ekleyin.
– Kuru pişirme karışımının son kullanma tarihi bitmek üzereyse, daha kuru maya ekleyin.
Hamur hem yükselme sırasında hem de pişirme sırasında yayılır.Sebep 1:
Hamur çok yumuşak.Sebep 2:
Fırında çok yüksek yağ içeriğine sahip bir hamur kaldırılırken buhar çıkarsa, hamur sızabilir.Sebep 3:
Test sırasında sıcaklık çok yüksekti.Sebep 4:
Yaşlanma süreci çok uzun.
Çözüm 1:
Hamura daha az sıvı ekleyin.Çözüm 2:
Çok yüksek yağlı mayalı bir hamurun yayılmasını önlemek için fırına buhar girmesine izin vermeyin.Çözüm 3:
Sıcaklığı azaltın.Çözüm 4:
Yaşlanma sürecini kısaltın.Hamuru yükseltmenin otomatik Ekmek programının bir parçası olduğunu lütfen unutmayın. Hamuru beklemeye gerek yok.Not:
Fırın tepsisine yerleştirilen ekmeğin sızabileceğini lütfen unutmayın. Pişirme işlemi sırasında kalıpta pişirilen ekmek yerleşebilir.
Pişirme sırasında gevrek oluşmaz. Kabuk ince veya yumuşaktır.Sebep 1:
Sıcaklık çok düşük ayarlanmış.Sebep 2:
Pişirme süresi çok kısa.Sebep 3:
Pişirme haznesindeki nem.
Çözüm 1:
Sıcaklığı 10-20 ° C artırın.Çözüm 2:
Lütfen pişirme süresini artırın.Çözüm 3:
– Programlanabilir “Nem azaltma” fonksiyonunu talimatlara uygun olarak kullanarak nem kontrol kapağını açın.
– Pişirme fonksiyonunun sonunda buhar fonksiyonunu kullanmayın, çünkü nem gevrek oluşumunu önler.
Pişirme çok büyük gözeneklere veya çarpma ve pürüzlü bölgelere sahiptir.Sebep 1:
Hamur çok yumuşak.Sebep 2:
Hamuru yükseltme işlemi çok uzun.
Çözüm 1:
Hamuru yoğururken daha az sıvı kullanın.Çözüm 2:
Hamuru kısaltın.Not:
Kalıplanmış ekmeğin kenarları her zaman ortadan daha küçük gözeneklere sahiptir.

Pişirme sonuçları – eşit olmayan pişirme sonucu

Pişirme çok büyük gözeneklere veya çarpma ve pürüzlü bölgelere sahiptir.Sebep 1:
Hamur çok yumuşak.Sebep 2:
Hamuru yükseltme işlemi çok uzun.
Çözüm 1:
Hamuru yoğururken daha az sıvı kullanın.Çözüm 2:
Ekmek tavasının kenarları her zaman ortasından daha küçük gözeneklere sahiptir.
Hamur işleri üstte çok açık veya altta çok karanlık.Sebep 1:
Çanak yanlış yükleme katmanında pişiyor.Sebep 2:
Kalıbı ısınmaya karşı koruyan fırın kağıdı veya diğer fırın aksesuarları.
Çözüm 1:
Pişirme masasının tavsiyelerine bağlı olarak, seçilen çalışma modu için en uygun olan tabakayı kullanın. Bu tablolar kullanım talimatlarının “Pişirme Talimatları” bölümünde bulunmaktadır.Çözüm 2:
Gereksiz tüm aksesuarları fırından çıkarın.
Hamur işleri altta çok açık veya üstte çok koyu.Sebep 1:
Ayarlanan sıcaklık çok yüksek.Sebep 2:
Çanak yanlış yükleme katmanında pişiyor.Sebep 3:
“Hızlı Isıtma” modu kullanılıyor.Sebep 4:
Isı alttan korunuyor.Sebep 5:
Fırın önceden ısıtılmamış.Sebep 6:
Uygun olmayan fırın tepsisi veya ısıyı yansıtan fırın tepsisi. Bu pişirme süresinde ve yemeğin üst kısmında yanmaya neden olur.

Sebep 7:
Yanlış seçilen çalışma modu.

Çözüm 1:
Sıcaklığı 10-20 ° C azaltın.Çözüm 2:
Pişirme masasının tavsiyelerine bağlı olarak, seçilen çalışma modu için en uygun olan tabakayı kullanın. Bu tablolar kullanım talimatlarının “Pişirme Talimatları” bölümünde bulunmaktadır.Çözüm 3:
Bu sorun tekrar ortaya çıkarsa, “Hızlı ısıtma” modunu kullanmaktan kaçının. Bu, özellikle bir bisküvi pişirilirken termal radyasyonda yukarıdan bir azalmaya yol açar.Çözüm 4: Fırını
her zaman fırın tepsisine değil ızgara telinin üzerine yerleştirin, çünkü fırını alttan ısıya karşı korur. Gereksiz tüm aksesuarları fırından çıkarın.Çözüm 5:
Fırını önceden ısıtın. Bu özellikle tabanı çiğ kalma eğiliminde olan yemekler için önemlidir.Çözüm 6:
Isıyı yansıttığı için beyaz metal fırın tepsileri veya hafif seramik formlar kullanmayın.

Çözüm 7:
Mümkünse, nemli olma eğilimi olan tabanı olan kekler için Yoğun Pişirme modunu kullanın.

Hamur işleri önden çok açık veya arkadan çok karanlık.Sebep 1:
Fırın kapağı düzgün kapatılmamış.Sebep 2:
Çanak yanlış yükleme katmanında pişiyor.Sebep 3:
“Hızlı Isıtma” modu kullanılıyor.
Çözüm 1:
Aşağıdaki adımları sadece fırın soğuduğunda uygulayın. Kapının eğimsiz olarak takıldığından emin olun, menteşe montajında ​​boşluk yoktur. Kapı contasının uygunluğunu kontrol edin. Daha fazla bilgi için kullanım kılavuzuna bakın.Kapı contası kırılgan hale gelebilir ve artık yağla temas nedeniyle yırtılmaya başlayabilir. Fırını her sünger, az miktarda yumuşak deterjan köpüğü ve ılık su veya nemli bir mikrofiber bezle kullandıktan sonra her seferinde kapı contasını temizlemenizi öneririz. Yüzeyleri silin ve temiz bir bezle kurulayın. Kapı contası kırılgan, yırtılmış veya deforme olursa Miele servis merkezinize başvurun.Çözüm 2:
Pişirme masasının tavsiyelerine bağlı olarak, seçilen çalışma modu için en uygun katmanı kullanın. Bu tablolar kullanım talimatlarının “Pişirme Talimatları” bölümünde bulunmaktadır.Çözüm 3:
Bu sorun tekrar ortaya çıkarsa, “Hızlı ısıtma” modunu kullanmaktan kaçının. Bu, özellikle bir bisküvi pişirirken daha eşit bir kızarmaya neden olacaktır. Ayrıca, katalizör kapatılmalıdır.
Düzensiz kızarma.Sebep 1:
Ayarlanan sıcaklık çok yüksek.Sebep 2:
Çanak yanlış yükleme katmanında pişiyor.Sebep 3:
Yanlış seçilen çalışma modu.Sebep 4:
“Hızlı Isıtma” modu kullanılıyor.Sebep 5:
Kalıbı ısınmaya karşı koruyan fırın kağıdı veya diğer fırın aksesuarları.Sebep 6:
Fırın kapağı düzgün kapatılmamış.
Çözüm 1:
Sıcaklığı 10 – 20 ° C azaltın ve pişirme süresini artırın.Çözüm 2:
Pişirme masasının tavsiyelerine bağlı olarak, seçilen çalışma modu için en uygun olan tabakayı kullanın. Bu tablolar kullanım talimatlarının “Pişirme Talimatları” bölümünde bulunmaktadır.Çözüm 3:
Ekşi krema içeren bir üst katmana sahip kekler, konveksiyon modunda hava sirkülasyonu nedeniyle düzensiz kızarmaya eğilimlidir. Bu durumda, “Üst ve alt ısı” kullanılması tercih edilir.Çözüm 4:
Bu sorun tekrar ortaya çıkarsa, “Hızlı Isıtma” modunu kullanmaktan kaçının. Bu, özellikle bir bisküvi pişirirken daha eşit bir kızarmaya neden olacaktır.Çözüm 5:
Gereksiz tüm aksesuarları fırından çıkarın. Hava akışını kısıtladığı için yağ filtresini çıkartın. Yağ filtresini sadece kızartırken kullanın.Çözüm 6:
Bu adımları sadece fırın soğuduğunda uygulayın. Kapının eğimsiz olarak takıldığından emin olun, menteşe montajında ​​boşluk yoktur. Kapı contasının uygunluğunu kontrol edin. Daha fazla bilgi için kullanım kılavuzuna bakın.

Kapı contası kırılgan hale gelebilir ve artık yağla temas nedeniyle yırtılmaya başlayabilir. Fırını her sünger, az miktarda yumuşak deterjan köpüğü ve ılık su veya nemli bir mikrofiber bezle kullandıktan sonra her seferinde kapı contasını temizlemenizi öneririz. Yüzeyleri silin ve temiz bir bezle kurulayın. Kapı contası kırılgan, yırtılmış veya deforme olursa Miele servis merkezinize başvurun.

Pişirme Sonuçları – Kavurma ve Izgara

Kızartma sırasında, tabak yeterince kararmaz veya kızartma süresi çok uzundur.Sebep 1:
Fırın hiç ön ısıtma yapmadı veya yeterince uzun ön ısıtma yapmadı, böylece kızartma süresini önemli ölçüde artırdı. Fırın ayarlanan sıcaklığa ulaştığında, ızgaranın ısıtma elemanı kapanır ve fırının çalışma odasındaki sıcaklık önemli ölçüde düşene kadar tekrar açılmaz.Sebep 2:
Çanak yanlış katmana yerleştirildi.
Çözüm 1:
Fırını beş dakika önceden ısıtın ve tabağı yükleyin.Çözüm 2:
Seçilen yemek için en uygun olan tabakayı kullanın ve kızartma masasına göre pişirme modunu seçin. Kavurma masasını, fırının teslimat paketinde yer alan kullanma kılavuzunun yanı sıra “Kullanım talimatları” broşüründe bulabilirsiniz.
Kızartma sırasında yemek çok karanlık hale gelir ve / veya kızarmaz.Sebep 1:
Ayarlanan sıcaklık çok yüksek.Sebep 2:
Çanak yanlış katmana kuruldu.
Çözüm 1:
Sıcaklığı 20 ° C düşürün.Çözüm 2:
Seçilen yemek için en uygun olan tabakayı kullanın ve kızartma masasına göre pişirme modunu seçin. Kavurma masasını, fırının teslimat paketinde yer alan kullanma kılavuzunun yanı sıra “Kullanım talimatları” broşüründe bulabilirsiniz.
Tabak hala pişmemişti, ancak çekirdeğinin sıcaklığına bir gıda termometresi okumalarına göre ulaşıldı.Sebep 1:
Varsayılan 60 ° C sıcaklık çok düşük.Sebep 2:
Gıda termometresi tabağa doğru şekilde takılmamış.
Çözüm 1:
Kızartma masasına göre seçilen ürüne en uygun sıcaklığı ve modu seçin. Kavurma masasını, fırının teslimat paketinde yer alan kullanma kılavuzunun yanı sıra “Kullanım talimatları” broşüründe bulabilirsiniz.Çözüm 2:
Yemek termometresini kabın en kalın kısmının ortasına yerleştirin ve yemek termometresinin metal kısmının ete tam olarak oturduğundan emin olun. Gıda termometresinin ucunun doğrudan yağ veya kemik tabakasına temas etmediğinden emin olun.

Program sırası

Fırın çalışma odasının aydınlatması 15 saniye sonra söner.Sebep:
Ayarlarda, 15 saniye sonra aydınlatmayı kapatmak için ayarlandı.
Çözüm:
Fırın aydınlatma ayarlarını kullanım talimatlarına göre değiştirin.
Fırının önünde hafif bir hava akımı var.Sebep:
Çalışma odasından boşaltılan hava, kontrol kollarının üzerine üflenmeden önce oda havası ile karıştırılır. Böylece, sap alanı yanıklardan kaçınmak için serin kalır.
Çözüm:
Çözüm gerekli değildir.
Fırın kullanılamaz veya ısınmaz.Sebep 1:
Demo modu etkinleştirildi.Sebep 2:
Kilit sistemi veya kilit sistemi çalışma sırasında etkinleştirilir.Sebep 3:
Şebeke sigortası veya devre kesici atmış.
1.Çözüm:
Talimat kılavuzunda açıklandığı şekilde demo modunu devre dışı bırakın.Çözüm 2:
Çalıştırma sırasında, kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi kilitleme sisteminin veya kilitleme sisteminin bağlantısını kesin.Çözüm 3:
Elektrik panosundaki sigortayı veya devre kesiciyi kontrol edin.
Pirolizden sonra, kapı camı kirlenmiş olarak kalır.Sebep:
Pirolizden sonra, piroliz başlamadan önceki kirlenme derecesine bağlı olarak, artık kirleticiler kapı camında ve çalışma odasının içinde kalabilir. Bu teknik bir arıza değildir.
Çözüm:
Pirolize başlamadan önce kapağın cam yüzeylerini talimatlarda (“Temizlik ve Bakım” bölümünde) açıklandığı gibi deterjanlarla temizleyin.
Arka paneldeki kaplamanın pürüzlülüğündeki pas lekeleri.Sebep:
Bunlar pas lekesi değildir; katalitik işlemle giderilmeyen paslı gıda kalıntılarıdır. Otlar ve baharatlar, bir tel ızgara üzerinde kızartma yaparken hava ve buhar dolaştırılarak taşınır ve panellerin düzensizliklerinde birikir.
Çözüm:
Lekeleri bir damla yumuşak deterjan ve yumuşak bir fırça ile ılık suyla temizleyin.

Mekanik arıza

Fırının önünde hafif bir hava akımı var.Sebep:
Çalışma odasından boşaltılan hava, kontrol kollarının üzerine üflenmeden önce oda havası ile karıştırılır. Böylece, sap alanı yanıklardan kaçınmak için serin kalır.
Çözüm:
Çözüm gerekli değildir.
Tabak hala pişmemişti, ancak çekirdeğinin sıcaklığına bir gıda termometresi okumalarına göre ulaşıldı.Sebep 1:
Varsayılan 60 ° C sıcaklık çok düşük.Sebep 2:
Gıda termometresi tabağa doğru şekilde takılmamış.
Çözüm 1:
Kızartma masasına göre seçilen ürüne en uygun sıcaklığı ve modu seçin. Kavurma masasını, fırının teslimat paketinde yer alan kullanma kılavuzunun yanı sıra “Kullanım talimatları” broşüründe bulabilirsiniz.Çözüm 2:
Yemek termometresini kabın en kalın kısmının ortasına yerleştirin ve yemek termometresinin metal kısmının ete tam olarak oturduğundan emin olun. Gıda termometresinin ucunun doğrudan yağ veya kemik tabakasına temas etmediğinden emin olun.
Pirolizden sonra, kapı camı kirlenmiş olarak kalır.Sebep:
Pirolizden sonra, piroliz başlamadan önceki kirlenme derecesine bağlı olarak, artık kirleticiler kapı camında ve çalışma odasının içinde kalabilir. Bu teknik bir arıza değildir.
Çözüm:
Pirolize başlamadan önce kapağın cam yüzeylerini talimatlarda (“Temizlik ve Bakım” bölümünde) açıklandığı gibi deterjanlarla temizleyin.
Arka paneldeki kaplamanın pürüzlülüğündeki pas lekeleri.Sebep:
Bunlar pas lekesi değildir; katalitik işlemle giderilmeyen paslı gıda kalıntılarıdır. Otlar ve baharatlar, bir tel ızgara üzerinde kızartma yaparken hava ve buhar dolaştırılarak taşınır ve panellerin düzensizliklerinde birikir.
Çözüm:
Lekeleri bir damla yumuşak deterjan ve yumuşak bir fırça ile ılık suyla temizleyin.
Fırının çalışma odasının yan aydınlatması arızalı.Sebep:
Lamba arızalı ve değiştirilmesi gerekiyor.
Çözüm:
Lütfen lambayı kullanım kılavuzuna göre değiştirin.
Fırının çalışma odasının üst aydınlatması hatalı.Sebep:
Lamba arızalı ve değiştirilmesi gerekiyor.
Çözüm:
Lütfen lambayı kullanım kılavuzuna göre değiştirin.
Fırın kapağının içindeki cam yüzeyler kirli.Sebep:
Çözüm:
Camı kullanım talimatlarına göre temizleyin; daha fazla bilgi için “Bakım ve temizlik” bölümüne bakın.
FlexiClips teleskopik kızakların yüzeyi kahverengiye döndü (H 6xxx BP).Sebep:
Piroliz sırasında teleskopik rayların yüzeyi renk değiştirir. Bu özellikle sökülmüş teleskoplarda göze çarpmaktadır.
Çözüm:
Gerekli değil.PyroFit FlexiClips teleskopik rayları pirolitik temizlik için uygundur ve piroliz sırasında çıkarılması gerekmez. Renk değişimi performanslarını ve güvenilirliklerini etkilemez.Not:
Diğer tüm modeller için, FlexiClips teleskopik rayları piroliz sırasında diğer aksesuarlarla birlikte fırın odasından çıkarılmalıdır.
Buharla konveksiyonda, su her zaman kapta kalır.Sebep:
Bu kasıtlı. İlave su kullanılması su yerine havanın emilmesini engeller.
Çözüm:
Çözüm gerekli değildir.
Pişirme haznesi ısınır ve aydınlatma çalışmaz.Sebep:
Halojen lamba arızalı.
Çözüm:
Lütfen lambayı kullanım kılavuzunda (“Hatalar ve Sorunlar” bölümü) açıklanan şekilde değiştirin.
Kapı lastik contası yırtılmış veya hasar görmüş.Sebep 1:
Agresif deterjan kullanımı veya aşırı kullanımı.Sebep 2:
Kapı contasında kalan gres, contanın kırılgan ve kırılgan olmasına neden olabilir ve kırılmalar meydana gelebilir.
Çözüm 1:
Lütfen hasarlı kapı contasını değiştirin. Bir Miele Servis Merkezine başvurun.Çözüm 2:
Hasarlı kapı contasını değiştirin. Bir Miele Servis Merkezine başvurun.Not:
Fırını her kullandıktan sonra temiz bir bez, sünger, hafif bir deterjan ve ılık su veya nemli bir mikrofiber bez kullanarak kapı contasını temizlemeniz önerilir. İşiniz bittiğinde yüzeyi temiz bir bezle kurulayın.

İşyerinde sesler

Ses sinyallerinin ses seviyesi veya düğmelere basma tonu yeterince yüksek değil.Neden:
Ses sinyallerinin ses düzeyi çok sessiz programlanmış.
Çözüm:
Ses seviyesini, kullanma kılavuzunun “Ayarlar” bölümünde açıklandığı gibi programlayın.
Fırın, Buharlı Konveksiyon programında olağandışı sesler çıkarıyor.Sebep:
– Buharla konveksiyon için fırın buhar üretir. Bu işlem karşılık gelen gürültüye neden olabilir.
– Kapıyı kapattıktan sonra pompa, kalan suyu doldurma borusundan emer, böylece damla oluşmaz.
– Isıtma aşamasında su buhar üretmek için ısıtılır. Bu karşılık gelen gürültüyü yaratır. Bu sesler mükemmel şekilde normaldir ve rahatsız edici olmamalıdır.
Çözüm: Düzeltmeye
gerek yoktur.
Kauçuk kapı contaları yırtılmış veya hasar görmüş.Sebep:
Agresif deterjanlar veya aşırı aşınma.
Çözüm:
– Değiştirme işlemi bir Miele uzmanı tarafından yapılırsa değiştirme hizmeti ücretlendirilecektir.
– H 200, H 300, H 4000, H 5000 serilerinin (H 5000 BM hariç) bazı modellerindeki contalar kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Miele Servis Merkezi Yedek Parça Departmanından bir kapı contası sipariş edebilirsiniz.
Program yürütme sırasında kapak açıldığında çalışma sesi durur.Sebep:
Fırın konveksiyon modundayken kapı açılırsa, kontak anahtarı fırının ve fanın ısınmasını devre dışı bırakır.
Çözüm: Düzeltmeye
gerek yoktur. Fırında, kapı açıldığında ısıtma kapatılır.

Parfüm

Yemek pişirirken sirke kokusu.Sebep:
Sirke kokusu, pişirme sırasında hava filtrasyonu sırasında katalizörde ortaya çıkar. Pişirme işlemi sırasında, maya fermantasyon işlemi alkollerin serbest bırakılmasıyla devam eder. Fermantasyon sadece belirli bir sıcaklıkta durur. Pişirme işlemi sırasında, fermantasyon ürünleri bu kokuya neden olan asetik aside dönüşür.
Çözüm: Düzeltmeye
gerek yoktur.
Fırından çalışırken yanma kokusu ortaya çıkar.Sebep:
Fırının pişirme haznesi kirli.
Çözüm:
Her kullanımdan sonra fırın haznesini temizleyin. Temizlemeden önce fırının tamamen soğumasını sağladığınızdan emin olun. Sıvı deterjan ve ılık su ile temiz bir bulaşık süngeri veya temiz, nemli bir mikrofiber bez kullanın. Fırının pişirme haznesini temizleme hakkında daha fazla bilgi için kullanma kılavuzuna bakın (“Bakım ve Temizlik” bölümüne bakın).

Soru Sor Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şimdi Servisi Ara