Termosifon Neden Isıtmaz ? Termosifonun çalışma esnasında beklenmedik durumlar karşınıza çıkabilir. Bu durumların üstesinden gelmeniz için bazı adımları denemeniz gerekir.
Termosifon Suyu Isıtmıyorsa
aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz. Termosifonun elektrik gelmiyorsa, program ve sıcaklık ayarları yapılmamışsa suyu ısıtmayabilir. Bütün bu adımları kontrol edin.
Termosifona Elektrik Geliyor mu?
Termosifonun yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur. Sigorta kutusunun üzerindeki mandala benzeyen düğmeyi açık konuma getirdiğinizde termosifona elektrik gelmeye başlayacaktır.
Sıcaklığı Ayarlayın
Termosifonun ön kısmında bulunan çevirmeli düğmeyi sağa doğru çevirerek, su sıcaklığını 10 ila 75 santigrat derece arasında bir değerde belirleyin. Çevirmeli düğme üzerindeki çizgiyi istediğiniz derecede bıraktığınızda termosifon çalışmaya başlar. Ön kısımda üzerinde ok işaretleri bulunan kırmızı ışık, su ısınana kadar yanar. Termosifon içerisindeki su, seçtiğiniz sıcaklığa ulaştığında ışık söner.
- Termosifon Neden Isıtmaz ? Termosifon kazanındaki suyun ısınmamasının sebeplerinden birisi, elektrik bağlantısı ile ilgili yaşanan bir sorundan kaynaklanabilir. Bunun için öncelikle göstergeleri kontrol edilerek termosifonun çalışıp çalışmadığından emin olunmalıdır. Termosifon çalışmıyorsa önce termosifon sigortası, daha sonra da evin sigortaları kontrol edilmelidir. Elektrik bağlantısında herhangi bir problem söz konusu değilse, ısıtmama problemi başka bir sebepten kaynaklanmaktadır.
- Termosifon Neden Isıtmaz ? Termosifonlarda yaşanan ısıtmama probleminin sebeplerinden birisi de termostat arızasıdır. Bu durumda termostat sağlıklı bir şekilde çalışmadığı için su hiç ısınmıyor ya da istenen seviyede ısınmıyor olabilir. Bu durumda servis tarafından termostattaki arızanın giderilmesi ya da termostatın değiştirilmesi gerekir.
- Termosifon Neden Isıtmaz ? Termosifondaki devre koruma elemanlarındaki bir arıza da termosifonun suyu ısıtmamasına sebep olabilir. Genellikle şebeke elektriğinin geriliminde yaşanan ani değişiklikle bu duruma sebep olabilir. Bu durumda termosifon içindeki koruma elemanları daha büyük bir problem yaşanmaması için görevlerini yerine getirirler.
- Termosifon Neden Isıtmaz ? Termosifonlardaki ısınma problemlerinin en sık görülen sebebi ise rezistans adı verilen ısıtıcıdan kaynaklanmaktadır. Rezistans aşırı kireçlenme ya da korozyon sonucunda görev yapamaz hale gelebilir. Bunun sonucunda da termosifondaki su ısıtılamaz. Bu duruma ise kullanılan suyun çok kireçli olması ve termosifonun içerisindeki anot adı verilen parçanın zamanında değiştirilmemiş olması sebep olur.
- Anot, kazan içerisindeki korozyonu kendi üzerinde toplayarak rezistansın ve kazanın paslanmasını engellediği gibi, kendi üzerinde oluşan aşırı paslanmadan dolayı anotun her yıl değiştirilmesi gerekir. Bu durum ihmal edildiğinde rezistans üzerine kaplayan kireç ve pas tabakası suyun geç ısıtılmasına ya da hiç ısıtılmamasına sebep olur. Rezistanstan kaynaklanan arızlarda duruma göre rezistans tamiri yapılabilir ya da rezistans yenisi ile değiştirilebilir.
Termosifon Nedir ? Nasıl Çalışır ?
Bu yazımızda termosifon nedir, termosifon nasıl çalışır bunlardan bahsettik. Termosifon için bir tanım yaparsak, içine aldığı suyu istenilen sıcaklığa kadar ısıtan ve bu sıcaklıkta sabit kalmasını sağlayan bir elektrikli cihazdır. Depo içinde bulunan suyun ısıtılması, diğer çeşit elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi bir rezistans (ısıtıcı) ile yapılır. Yani termosifonlar suyu belli bir zamanda ısıtan cihazlardır.
Termosifonların su depoları 5 ile 120 lt. arasında çeşitli büyüklüklerde yapılır. Depo hacmi büyük olan termosifonların ısıtıcı güçleri de büyüktür. Isıtıcı güçleri 400 W ile 6000 W arasında değişmektedir. Genellikle ev tipi termosifonlarda ısıtıcı güçleri 1980 W’tır. Rezistans devresine seri olarak bağlı bir termostat (Okuyabilirsiniz ⇒ Termostat Nedir?) suyun istenilen sıcaklıkta sabit kalmasını sağlar. Sıcaklık istenilen seviyeden aşağı düştüğünde otomatik olarak devreye girer ve rezistans çalışır. İstenilen sıcaklığa ulaştığında ise kontakları açılarak rezistansı devre dışı bırakır.
Termosifonların suyu ısıtma zamanları gücü ile orantılıdır. Gücü büyük olan termosifon daha kısa sürede suyu ısıtır. Termosifonların bir soğuk su girişi ve bir de sıcak su çıkışı vardır. Musluk açıldığında soğuk su girişinden termosifon içine su dolar. Termostatın düğmesi istenilen sıcaklığa kadar çevrilerek rezistansı devreye sokar. Ayarlanan ısı derecesine ulaştığında ise termostat rezistansa giden enerjiyi keser. Sıcak su çıkışından ise ısınmış su dışarı alınarak kullanılır.
Termosifonların başlıca parçaları:
- Gövde (Kazan)
- Isıtıcı (Rezistans)
- Termostat
- Emniyet Ventili
- Anot
- Termal Devre Kesici
- Sinyal Lambaları
Termosifon Nasıl Isıtır ?
Alt tarafta bir termosifonun elektrik devre şemasını görmektesiniz. Görüldüğü gibi termostat ve termal devre kesici rezistansa seri bağlanmıştır. Sinyal lambası ise rezistansa paralel bağlıdır. Termosifona enerji geldiğinde yeşil sinyal lambası yanar.
Termostatın düğmesini çevirdiğimizde ya da dijital termosifonsa tuşlarına bastığımızda rezistans devreye girerek suyu ısıtmaya başlar. Bu arada kırmızı lamba da yanar. Ayarlanan sıcaklığa ulaştığında ise termostat kontaklarını açarak rezistansı devre dışı bırakır. Su sıcaklığı ayarlanan sıcaklığın altına düştüğünde termostat tekrar kapanarak rezistansı devreye sokar.
On. Off ışığı kırmızı yanıyor. Derece ışığı yanmıyor neresi bozulmuştur model g7750
Termostat veya ısıtıcı arızalı olabilir. Kontrol edilmesi gerekir.
Termostata elektrik geliyo gostergede sorun yok oda dereceyi gösteriyor ama suyu fazla ısıtmıyor sebebi nedir acaba ariston marka 65 lt
regal rtr 65 model termosifon açık olduğunda tüm evin sigortasını attırdı. elektrikçi sigortayı kontrol etti ve rezistasının değişmesinin gerektiğini söyledi. Korosyona karşı mg anod un her sene kontrol edilmesi ve değiştirilmesi mi gerekir, bu değiştirilmez ise rezistansa zarar vermiş midir . ve bu modelin rezistans fiyatı nedir pahalı bir parça mı
Her yıl kontrol edilmesine gerek yoktur, rezistans arıza yapabilir, 80 – 120 arasında fiyat degişebilir.
Sigortası açık fakat ekrana hiçbir şey gelmiyor neyden yapabilir
Cihazın üerindeki sigorta atmış olabilir.
Sigortaya tam olarak nereden ulasabilirim Beko titanium bkt 500L model
cihazın içindedir, kapağı açmanız gerekir.
Regal rtr 65 model termosifonda ilgili sigortanın atması ile ilgili tanıdığım işinde ehil bir elektrikçi ile yapılan kontrol sonrası termosifonu söktük . Eski rezistansın üstü oluşan kireçlenme ve korozyon ile çok kötü durumdaydı. Termosifon kazanının içini pas ve kirden temizledik ve yeni rezistansı taktık. Sonrasında tekrar sigorta attı, elektrikçi dijital ekran arızanın sigortayı attırdığını tespit edip parça değişimi yapmaktansa (Yeni Dijital Ekran Fiyatı nedir bilmiyorum ama ucuz bir parça olduğunu sanmıyorum) dijital ekranı komple iptal edip termosifona manüel sıcaklık ayar düğmesi monte etti. 2 gündür kullanıyorum çok memnunum. Problem yaşamadım.
Merhaba e,c,a marka termosifon var on of isigi yaniyor termostat isigida yaniyor fakat isitmiyor sorunu ne olabikir
termosifon içerisinde termik atmış olabilir, rezistans arızalı olabilir.
Evimin elektrik panosundaki kaçak akım rölesi atmaya başladı. Tüm sigortaları indirdim prizleri boşalttım yine atmaya devam etti. Elektikçi aradım telefonda “Nötr arızası olabileceğini ve termosifondan kaynaklandığını termosifonuna gelen nötr kabloyu kesersem eve elektrik geleceğini” söyledi. Denileni yaptım. hakikaten elektrikler geldi. Termosifonum Arçelik TİTANIUM . Hangi işlemin yapılması ve ya hangi parçanın değişmesi gerekir? Teşekkürler
finlux marka cihaz termosifon kullanıyorum, 1 haftadır ısıtma sorunu yaşıyorum, su soğukken başlıyor çalışıyor ışığı yanıyor suyu ısıtıyor, su ısındıktan sonra termik ya da termostat hangisi ise atıyor, ıstımayı kesiyor cihazın ışığı sönüyor, su soğuduktan sonra tekrardan termosifon içini açıp atan kısmı kırmızı çubuğu itiriyorum tekrar aktif oluyor su ısınınca kırmızı çubuk tekrar atıyor, sebebi nedir
termostat devresinde arıza var aşırı ısınmada termik atar bu şekilde kullanayın, servisinden destek alınız. (termostad arızalı olabilir.)
Arcelik 65 lt termosifonum var yaklaşık 2 yil önce söktüm depoya koydum dün yeni eve tasindim ve termosifonu taktim ısıtmayı cok gec yapti duzelirmi yoksa termostat değişmesi gerekir mi
Baymak termosifon 65 lt lik kullanıyorum çok memnunum fakat termosifondan gelen su ilaçlanmış su gibi beyaz akıyor nedeni ne olabilir bu bir sorunmudur
Merhaba termosifon beko on of ışığı yanıyor suyu ısıtmıyo neden olur
Merhabalar termosifon bir günde yaklaşık 9kw tüketiyor. Ama gün içinde normal bir kullanım söz konusu yani el yıkama en fazla günde bir duş falan. Aylık tüketimde tek kişi olmama rağmen 280 kw tüketim oluyor. 50 derecede bir de. Termosifon 2 yıllık Beko marka acaba bozuk mu neden çok elektrik tüketiyor. Normal mi yoksa.
65 lik baymak marka termosifon suyu neden 1 saniye ısıtıp tekrar soğutur rezistans sıfır takıldı sorun nerde olabilir ustam kafayı sıyırcam yardımcı olursanız sevinirim
1 saniye mumkun degıl ısıtması
Merhaba Ariston Shape Eco termosifonun tüm ışıkları yanıp sönüyor. Açma tuşuna basılı tutunca yani reset atınca led göstergede 3. ışık sabit yanıyor. Açma kapa tuşuna tekrar basınca gene tüm ışıklar yanıp sönüyor ve suyu ısıtmıyor arizası ne olabilir acaba led 3. ün sabit yanması bir ariza kodu sanırım ama kullanma kılavuzu yok maalesef yardımcı olur musunuz
Termosifon ısıtmıyor alttaki kapağını açtım bir kablosu yerinden çıkmış vede yanmış gibi
Termosifon ısıtmıyor alttaki kapağını açtım bir kablo yerinden çıkmış birde yanmış gibi kablo